Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

NA RIVI PO PIVI Nastupa dvadesetak domaćih micro pivovara s preko 90 vrsta piva

06.09.2019. 08:04
NA RIVI PO PIVI Nastupa dvadesetak domaćih micro pivovara s preko 90 vrsta piva


U odličnoj atmosferi jučer je na zadarskoj rivi počeo peti Zadar Craft Beer Festival u organizciji firme R-OH koncept iz Zagreba i trajat će do 7. rujna u vremenu od 17 do 03:00 sata.
U tri dana Zadrani će moći uživati u preko 90 vrsta piva od preko 20 domaćih micro pivovara. Uz dobro pivo, osiguran je i bogat glazbeni program.
Jako smo zadovoljni dolaskom u Zadar jer je festival prihvaćen. Svake godine odaziv je sve veći. Posjetitlji nas prepoznaju, a pivari rado surađuju s nama, rekao nam je Leo Turčinov, suorganizator festivala, te naglasio kako uz pivo ide i dobra glazba tako da će ove godine Zadrani i svi gosti moći uživati u koncertima dobropoznatih bendova. Prvi dan festivala prošaon je uz Jimmy Shakerse, dok će drugi dan binu zauzeti Rezerva, a zadnji dan festivala zatvorit će Pips, Chips & Videoclips.
Organizatore posebno raduje što je Craft Beer festival ostvario svoj cilj, a to je promocija malih domaćih pivovara i upoznavanje lokalnih ugostitelja, građana i posjetitelja Zadra.
Pivari su zadovoljni dolaskom u Zadar i kažu kako ovaj festival rado prate.
-Svih pet godina sudjelujemo na festivalu, i uvijek ćemo ga podržaviti. Iako pratimo s našim pivom i druge festivale, ovdje se rado vraćamo, rekao je Nikola Jelinek iz pivovare Medvedgrad iz Zagreba koja uskoro slavi 25 godina od osnivanja.
Uz brojna vrhunskih piva, posjetitelji će moći uživati i u pivu zadarske pivovare Varoš.
-Sudjelujemo četvrtu godinu i rado se odazivamo. Puno nam ovakvi festivali pomažu u našoj promidžbi. Zadrani su prepoznali naše pivo i to nas raduje. Ove godine na festivalu sudjelujemo s naše tri vrste piva, rekao je zadovoljno Jurica Tomić iz pivovare Varoš. (Nikolina MOJIĆ)