Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Župan Longin učenicima: “Nemojte biti dijelom stada već sumnjajte, ispitujte, budite znatiželjni!”

06.09.2019. 20:28
Župan Longin učenicima: “Nemojte biti dijelom stada već sumnjajte, ispitujte, budite znatiželjni!”


Uoči početka nove školske godine 2019/20, zadarski župan Božidar Longin odlučio je svim učenicima koji sjedaju u klupe u ponedjeljak 9. rujna uputiti nekoliko rečenica podrške u periodu koji nadolazi.
“Drage učenice i učenici,
na početku smo još jedne školske godine.
Znam da većina vas od čitave godine ipak najviše voli školske praznike, no kad odrastete, shvatit ćete koliko je istinita ona stara izreka da je od kolijevke pa do groba najljepše đačko doba.
Vaše brige sada su vrlo jednostavne i problemi relativno lako rješivi. Iskoristite sve ono što vam škola može pružiti. Učite, tražite odgovore od svojih učitelja i profesora na sva pitanja, nemojte biti dijelom stada već sumnjajte, ispitujte, budite znatiželjni. Sada ste u godinama kad se formira kritičko mišljenje, kada stvarate životne stavove i učite prave vrijednosti. Budite aktivni i ne dajte odraslima da vas uzimaju, kako se to kaže, zdravo za gotovo.
Vi ste oni koji ste budućnost naše Domovine jer ono što mi odrasli danas uložimo u vas, bit će ono što ćemo svi baštiniti sutra. Budite prije svega pošteni i odgovorni pojedinci koji će usvojiti prave moralne vrijednosti i s njima krenuti u život.
Svima vama, osobito prvašićima koji prvi put ulaze u školske klupe, ali i svim vašim učiteljima i profesorima želim uspješnu, zabavnu i veseljem ispunjenu školsku godinu 2019./2020. Sretno!
ŽUPAN
Božidar Longin, dipl. ing.”