KORONA KRIZA U Zadru sutra sastanak turističkih zajednica

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Radi lakše promidžbe na svjetskim tržištima
Da je Zadar i dalje jedno od turistima najatraktivnijih tržišta kazuje i podatak da su gosti iz različitih zemalja pristigli na naše područje unatoč korona situaciji, ali još više i činjenica da nisu napustili našu županiju i nakon njena uvrštenja na crvenu listu
Zvonko KUCELIN/Arif SITNICA
Strani turisti nisu okrenuli leđa Zadru ni u vremenima pandemije

Na inicijativu Turstičke zajednice Grada Zadra, sutra će se u našem gradu održati sastanak turističkih zajednica s ciljem zajedničke promidžbe. Naime, korona kriza utjecla je i na rad TZ-a koje su, zbog manjeg broja gostiju, imale i manje novca od boravišnih pristojbi.
Ovaj hvalevrijedan potez zadarske Turističke zajednice stoga bi im olakšao promidžbu za iduću sezonu za koju bi im, u slučaju zajedničke promocije, bila potrebna manja financijska sredstva. Evo što o toj ideji kaže direktor TZ Zadra, Mario Paleka:
- Promišljamo na koji način u nastalim okolnostima izvući maksimum kada su u pitanju promidžbene kampanje na emitivnim tržištima. Svi znamo za novonastalu situaciju u kojoj zaista treba udružiti snage u zajednička oglašavanja, odnsono udruživanje s ostalim turističkim zajednicama.
Ostaje čekati rezultate ovakve inicijative, a s obzirom na najavljeni porast broja oboljelih, nema sumnje da će ova ideja imati rezultata. Naime, da je Zadar i dalje jedno od turistima najatraktivnijih tržišta kazuje i podatak da su gosti iz različitih zemalja pristigli na naše područje unatoč korona situaciji, ali još više i činjenica da nisu napustili našu županiju i nakon njena uvrštenja na crvenu listu u nekim zemljama.
Naime, kako nam je kazao i Ante Galić iz TZ Grada, u razgovoru sa nekoliko hotelijera saznali su da su računali na ovakav scenarij. Svejedno, Nijemci nisu napustili našu županiju budući da vjeruju u sigurnosnu situacije u Hrvatskoj kada je u pitanju koronavirus. Dapače, spremni su čak i platiti testove kada se vrate kući u Njemačku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika monika
Na inicijativu Turstičke zajednice-----. A gdije "u'?

Monika