Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Brazilska TV ekipa oduševljena Ninom

06.09.2021. 13:35


Brazilska TV ekipa boravila je u Ninu u sklopu putopisne TV serije »Cris Pelo Mundo« koja se prikazuje na Travel Box Brazil kanalu koji prati više od 12 milijuna obitelji zainteresiranih za putovanja po svijetu te zauzimaju 5. mjesto po gledanosti u Brazilu. »Cris Pelo Mundo« naziv je emisije koju producira Cris Stilben. Ona ističe: »Naša misija je poticati sve više i više ljudi da žive posebne trenutke, zajedno sa svojom obitelji.«


Baština, solana, blato
Četvrta sezona »Cris Pelo Mundo – Croácia« u partnerstvu s Hrvatskom turističkom zajednicom u svom putopisu predstavit će najbolje od Hrvatske u vrijeme pandemije, s naglaskom na kulturnu i prirodnu baštinu. Cris Stilben i Igor Duarte vjeruju da je život stvoren da bi se proživio kroz putovanja i istraživanja, a nastavno na to odlučili su putovati svijetom sa svojim šestogodišnjim sinčićem Emmanuelom kao brazilska obitelj.
– Putujući svijetom, Emmanuel može okusiti najbolje iz svakog dijela planeta tražeći svoju osobnost u globaliziranom svijetu. On ima priliku otkriti nova iskustva bez prepreka, poštujući kulturu i perspektivu svakog naroda. Sva mjesta na svijetu su spremna za djecu, ovisno o vašoj kreativnosti, priča otac Igor.
Mali Emmanuel je bio oduševljen pješčanom plažom i teško mu se bilo odvojiti od nje.
Tijekom boravka u Ninu s oduševljenjem su fotografirali i snimali svaki trenutak u staroj gradskoj jezgri, svaki spomenik, ulicu, a posjetili su Kraljičinu plažu i ljekovito blato, Muzej ninskih starina i Solanu Nin.
Kraljičina plaža i ljekovito blato najviše su oduševili malog Emmanuela koji se nije mogao odvojiti od zlatnog pijeska Ninske lagune, a obitelj se zabavila i na lokalitetu ljekovitog blata gdje su se fotografirali. Nakon oblaganja blatom i kupanja u moru Cris i fotografkinja Mirian Molinero čudile su se kako im je nakon tretmana koža meka.


Muzej na otvorenom
Ninska solana i priča o eko proizvodnji soli dodatno je zainteresirala produkciju jer se ninska sol jedina na području Hrvatske proizvodi na prirodni, ekološki način.
Razgled 3000 godina stare gradske jezgre Nina koja je poput muzeja na otvorenom zainteresirala je Mariliu de Oliveira, rođenu u Brazilu, vlasnicu turističke agencije Marzito travel u Karlovcu. Ona je organizirala posjet u Ninu, dok je organizator boravka televizijske ekipe u Ninu bila Turistička zajednica grada Nina.
Agencija Marzito je fokusirana na dovođenje brazilskih turista u Hrvatsku te upoznavanja tržišta s ljepotama koje skriva Hrvatska.
Još raniji promotori Nina na brazilskom tržištu bili su sudionici projekta Task Force koji su 2017. boravili u Ninu preko Hrvatske matice iseljenika i to iz 15 zemalja svijeta. Sudionici iz Brazila su potomci iseljene hrvatske.
Želju za brzi povratak u Nin poželjela je cijela brazilska tv ekipa dodirnuvši prst Grgura Ninskog. Tijekom boravka od 18 dana snimanja u Hrvatsko,j uz Nin, brazilski promotori posjetili su Zagreb, Rovinj, Buzet, Rt Kamenjak, Split, Hvar, Dubrovnik i Zadar.




Ana GLAVAN