Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zubčić: Ove sezone ćemo više uživati u košarci

06.09.2021. 07:26


Prvi dan rujna označio je početak priprema i u KK Diadora koji okuplja mlade sportske entuzijaste koji se natječu u Drugoj muškoj ligi Jug. Nakon što su na kraju prošle sezone ostali za dlaku prekratki od željenog plasmana u viši rang, momci s Bilog Briga ove godine pod vodstvom novog trenera žele napraviti dodatni iskorak. Mario Pešut je iz privatnih razloga napustio klupu, a naslijedio ga je njegov pomoćnik i stručnjak za fizičku pripremu David Zubčić koji će voditi »Entuzijaste« u pohodu na Prvu mušku ligu.
– Protekle dvije godine sam radio kao pomoćni i kondicijski trener, a ovo ljeto sam nakon razgovora s ljudima iz kluba preuzeo prvu momčad – kazao je u uvodu mladi zadarski stručnjak koji je odmah prionuo radu. Lopta se zakotrljala prošle srijede kada su košarkaši Diadore započeli s pripremama, a prvi izazov ih očekuje već ovaj vikend kada u Kupu »Krešimir Ćosić« igraju s Amforom.
– Prije prve službene utakmice imat ćemo tek četiri-pet treninga da spremimo momčad i dobro izgledamo na parketu – požalio se Zubčić.
U najmanju ruku čudan odabir termina od strane HKS-a. No, nije prvi puta da iz Lipovečke dolaze odluke nakon kojih se čovjek može samo počešati po glavi. Gledano s pozitivne strane, bit će to prilika za uzvrat Makaranima koji su u lipnju zaustavili Diadoru u pohodu na drugi razred hrvatske košarke. Okosnica momčadi iz prošle sezone je ostala na okupu, a na probi se nalazi i nekolicina novih igrača koji će tražiti svoje mjesto u sastavu pred početak ligaškog dijela natjecanja koje bi trebalo krenuti sredinom listopada. Ciljevi su i dalje isti, pokušati izboriti plasman u viši rang.
– Prijašnjih godina smo se možda malo previše fiksirali na taj cilj, jednostavno samo previše željeli, te ove sezone planiramo više uživati u samoj košarci, a vjerujem da će onda i rezultat doći. Kvalitetu za ovaj rang imamo. Mladi igrači su oduvijek imali talenta, a sada su skupili i iskustva, no ne možemo znati kako će izgledati druge momčadi. Liga je takva da klubovi znaju dovesti nekolicinu igrača koji su igrali u prvoj ligi, što odmah mijenja situaciju. Nominalno smo među favoritima, no za konkretne procjene ćemo trebati sačekati da vidimo kako će izgledati ostale momčadi – poručio je Zubčić.


KK Diadora
Ivan Bašić, Roko Erslan, Vito Barbaroša, Matej Segarić, Marino Zrilić, Zvone Zubčić, Pave Dunatov, Toni Vidaić, Roko Butić, Marko Marinović, Mate Dugandžić, Ivan Grganović, Dalibor Ravnić, Tomislav Kabić i Paolo Marčev.