Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jurić: Najbitnija su tri boda

Autor: Matej Lordanić

05.10.2008. 22:00
Jurić: Najbitnija su tri boda

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Čestitao bih svojim igračima na borbenoj utakmici, iako ona nije bila lijepa za oko. Nama su bili bitni bodovi i najbitnije nam je da smo došli do njih, a lijepe igre će doći u sljedećim kolima – rekao je Jurić
Prvu je pobjedu nogometaši Zadra u ovoj sezoni ostvarili su pod ravanjem Zvonimira Jurića. Donedavni je pomoćnik Dalibora Zebića koji je preuzeo trenersku palicu prvoligaša sa Stanova u svom debiju na mjestu šefa struke ostvario je pobjedu. Iako utakmica nije bila lijepa za oko, trener Jurić je zasigurno puno zadovoljniji od njegova kolege Dražena Beseka na klupi Varteksa. Trener “krojača” je otvorio konferenciju za novinare i izrazio žaljenje za propuštenim bodom.
– Prvo bih čestitao domaćem treneru i njegovoj momčadi na pobjedi koju su izborili u borbi do posljednje minute. Nisu odustajali do kraja i u tome su bili u prednosti. Mi smo imali sitnijih problema zato što smo morali mijenjati ozlijeđenog Lučića i zbog toga nam se poremetila igra. Nesvjesno smo se povukli u zadnjim trenucima kada je domaćin napravio pritisak i sretno, ali zasluženo došao do gola. Imali smo prilike koje nismo iskoristili, a i Zadar je nekoliko puta opasno prijetio našem vrataru. Nisam previše ljut, ali svejedno ostaje žal za bodom koji smo izgubili na kraju utakmice – rekao je Besek.
Trener Zadra Zvonimir Jurić prvo se zahvalio Upravi na ukazanom povjerenju.
– Prije svega zahvaljujem Upravi što su mi ukazali povjerenje da vodim ovu utakmicu. Ovaj je susret bio vrlo težak za nas, jer smo se nalazili u vrlo teškoj situaciji. Zato sam zahvalan Upravi što su vjerovali u mene. Čestitao bih svojim igračima na borbenoj utakmici, iako ona nije bila lijepa za oko. Nama su bili bitni bodovi i najbitnije nam je da smo došli do njih, a lijepe igre će doći u sljedećim kolima – rekao je Jurić.
Je li Jurić zadovoljan igrom vratara Vukovića, zanimalo je jednog novinara.
– Vuković je opravdao povjerenje koje smo mu ukazali. Imao je nekoliko vrlo lijepih intervencija, a uz to je unio sigurnost u momčad i ja mu čestitam na tome. Za sada će ostati na vratima.
Pogodili ste i s Baturom, on je bio asistent za pogodak.
– Imali smo peh s ozljedama na početku sezone. Batur se ozlijedio prije početka sezone, a nakon toga je marljivo radio i čekao svoju priliku. Mi smo znali da on može biti vrlo opasan iz prekida i ubačaja, što je on potvrdio. Prekid će i meni i Upravi i igračima dobro doći da sagledamo cjelokupnu situaciju i vidimo što dalje.
Sportski direktor NK Zadar Josip Bepo Bajlo je na novinarsko pitanje o Jurićevu ostanku na klupi rekao da imaju 15 dana za odlučiti i da nikakve odluke neće donositi na brzinu. Dodao je da je Jurić odradio kvalitetnu utakmicu i da to treba respektirati.