Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Lopta bi ušla i da je nisam dirnuo

Autor: Šime Ćurko

05.10.2008. 22:00
Lopta bi ušla i da je nisam dirnuo

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Očekujem da će nakon Varteksa za nas sve krenuti u boljem smjeru, ova pobjeda trebala nam je više nego išta
Ante Puljić zabio je drugi gol u dresu Zadra. Lani je u pobjedi protiv Osijeka (5:1) bio uspješan glavom nakon prekida, a jučer isti scenarij, samo ovaj put daleko važniji gol, pogodak koji je srušio Varteks i Zadar promovirao u pobjednika.
– Bio je sam kraj utakmice koju smo morali pobijediti. Nije bilo druge nego ići naprijed u toj situaciji. Dogovor je da ja uvijek idem na prvu vratnicu, tako sam krenuo i ovaj put i samo okrznuo loptu koju je Batur sjajno ubacio. Ne mogu biti 100 posto siguran, ali mislim da bi lopta završila u mreži i bez da sam je dotaknuo – kaže Puljić, sretan kako zbog pobjede tako i zbog činjenice da je Zadar konačno sačuvao čistu mrežu.
– Puno su nam pomogle dvije kvalitetne Vukovićeve reakcije na početku drugog poluvremena. Naše je samopouzdanje nakon toga naraslo i krenuli smo svim silama prema naprijed. Sve što smo do sada nesretno gubili makar nam se malo vratilo mojim pogotkom za pobjedu.
Iako Zadar nakon Varteksa lakše diše, sigurna luka još je daleko.
– Naš je zaostatak toliki da se nikako ne smijemo zadovoljiti jednom pobjedom. Moramo tražiti način kako pobjeđivati u seriji kao na početku lanjske sezone. Znamo da nismo momčad za poziciju koju sada držimo, za takvo što imamo jamstvo iz prošle sezone kada smo bili strah za sve protivnike. Očekujem da će nakon Varteksa za nas sve krenuti u boljem smjeru, ova pobjeda trebala nam je više nego išta.
IZJAVE
ANDRIJA VUKOVIĆ, ZADAR
– Ovo je bila psihološki vrlo teška utakmica, jer godinu dana nisam branio. Bilo je teško i za mene i za cijelu ekipu, ali zasluženo smo pobijedili. Manje su bitne moje dobre obrane od povoljnog rezultata koji smo ostvarili. Nadam se da ćemo sada krenuti prema sredini ljestvice gdje pripadamo. Jesam li zadržao mjesto među vratnicama? Ne bih na to odgovorio, o tome će drugi odlučiti – kazao je Vuković.
MARIN LJUBIČIĆ, ZADAR
– Teška utakmica u kojoj je na nama bio veliki pritisak. Ukupno gledajući odigrali smo dobru utakmicu u kojoj smo u oba poluvremena, za razliku od prijašnjih utakmica, pritiskali i stvarali šanse. Odigrali smo dobro i kad je trebalo sačuvati loptu. Dosta smo do sada primili golova iz prekida, ali napokon se i nama otvorilo iz takvih situacija.
NINOSLAV PARMAKOVIĆ, ZADAR
– Od kada je Hrvoje poginuo, mi smo izgubljeni i do Varteksa nismo uspjeli odigrati barem jednu pravu utakmicu. Kod 0:0 Vuković je obranio dvije velike šanse Varaždinaca, što nas je još podiglo u želji za pobjedom. Bio sam uvjeren da ćemo pobijediti, naš motiv da konačno pobijedimo bio je golem i to se moglo vidjeti. Mislim da se još jednom pokazalo koliko nam znači povratak Terkeša. Kad budem sasvim spreman, očekujem da ćemo se s njim izvući iz ove situacije.
JURE JERBIĆ, ZADAR
– Ovo mi je bio prvi nastup pred domaćom publikom od prve minute i bilo je malo straha. Međutim, kad sam prvih nekoliko dodavanja dobro odradio sve je bilo lakše. Zasluženo smo pobijedili i nadam se najavili izlazak iz krize.
GORDAN VUK, VARTEKS
– Primili smo gol nakon nepotrebnog pa i malo sumnjiva prekršaja. Bez obzira na to, primljeni gol je posljedica naše pogreške. Zadar je bio malo bolji tijekom utakmice. U obrani smo dobro hvatali Zadrane u zaleđu, čini mi se da smo na kraju i nesretno izgubili.