Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Spas za vaterpolske pehare

Autor: Siniša Klarica

05.10.2008. 22:00
Spas za vaterpolske pehare

Foto: Siniša KLARICA



Kritika Zadarskog lista uperena prema nebrizi za pehare triju sportskih klubova koji djeluju na zadarskom bazenu Kolovare urodila je plodom. Na bazenu Kolovare u tijeku su pripreme za rekonstrukciju svlačionica na ulazu u bazen. U tim zapuštenim svlačionicama koje su se koristile kao skladište opreme bazena, čuvali su se u jednom maštelu i odbačeni pehari triju klubova: skakačkog, vaterpolskog i plivačkog.
Vaterpolisti Zadra 1952, prema riječima svog direktora Gorana Jovančevića, odlučili su sami preuzeti svoje stare pehare.
– Nas nekolicina uzet će pehare i pokušati ih restaurirati i obnoviti o svom trošku. Kasnije, kad se za to steknu uvjeti i kad klub dobije svoje prostorije, nadamo se u okviru bazena na Višnjiku, pohranit ćemo te pehare kako bi naše mlađe podsjećali na uspjehe zadarskog vaterpola tijekom skoro 60. godina postojanja kluba, rekao je Goran Jovančević.
U maštelu su tako ostali samo pehari KSV Zadar. Žalosno je bilo vidjeti “ruzinave” pehare koji svjedoče da su Zadrani nekad bili prvaci u skokovima u vodu, države s 22 milijuna stanovnika. Najvjerojatnije će i njih zadarski skakači na isti način sačuvati, kad to već nisu u stanju institucije koje su zadužene za očuvanje zadarske sportske i ine baštine.