Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sve o kućnim ljubimcima na jednom mjestu

Autor: Katarina Belić

05.10.2008. 22:00
Sve o kućnim ljubimcima na jednom mjestu


Odnedavno je na internetu “osvanula” nova stranica www.kucni-ljubimci.net na kojoj se mogu naći brojne zanimljive i korisne informacije vezane uz kućne ljubimce. Stranica je jednostavna i pristupačna, a vlasnici i ljubitelji životinja na njoj mogu naći sve potrebne informacije o svojim ljubimcima.
Idejni kreator i autor stranice je Mate Ćurković i sam vlasnik nekoliko kućnih ljubimaca među kojima i pekinezer Ozzy.
– Na ideju da napravim jednu takvu stranicu došao sam jer sam i sam ljubitelj životinja, a surfanjem po netu shvatio sam kako jedna sveobuhvatna stranica o kućnim ljubimcima ne postoji. Svatko tko želi nabaviti kućnog ljubimca, prije kupnje bi se trebao dobro informirati o svim plusevima i minusima koje dobiva u paketu s budućim članom svoje obitelji. Potrebno je mnogo truda kako bi životinja bila zadovoljna, sretna i pravilno zbrinuta.
Jedan od sadržaja stranice su i brojne zanimljivosti vezane uz kućne ljubimce, njihovo ponašanje, prehrambene navike, način na koji se tretiraju u drugim zemljama i sl.
Jedna od zanimljivijih rubrika je ona na temu “Naša putovanja” u koju se skupljaju sve fotografije i članci koji su nastali prilikom putovanja ili izleta u neki drugi grad, odnosno mjesto, a imaju veze s kućnim ljubimcima.
– S obzirom da je stranica tek osnovana još nam nedostaje sadržaja da bismo popunili neke rubrike, pa tako u rubrici “Naša putovanja” imamo tek jedan članak o putovanju u Zagreb, no kako je svaki dan sve veći odaziv i zainteresiranost korisnika, imamo i sve više podataka i koncepta vezano uz određenu temu, kazao je Ćurković.
Najveći broj korisnika, čak njih 50 posto, dolazi iz Zagreba, a ostali su iz Dalmacije, Slavonije i mjesta iz okolice Vukovara, no s obzirom da će stranica u budućnosti dobiti još suradnika iz Zadra, očekuje se da će i broj zainteresiranih s našeg područja porasti.
– Trenutačno na sadržaju stranice i njezinom uređivanju radimo samo ja i nekoliko prijatelja pa zato pozivamo sve one koji se žele aktivno uključiti svojim sudjelovanjem.