Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Uskoro savjet mladih?

Autor:

05.10.2009. 22:00
Uskoro savjet mladih?

Foto: Adam VIDAS



Na javni poziv stiglo je 11 ponuda, koliko bi savjet mladih trebao imati članova. Inače, ove je godine već bio raspisan natječaj, ali je zbog slabog interesa bio poništen


Jedanaest ponuda pristiglo je na javni poziv za sudjelovanje u savjetu mladih Grada Zadra. Ponude još uvijek nisu otvorene jer ih mora otvoriti Odbor Gradskog vijeća za imenovanje.
 – Ponude će se najvjerojatnije otvarati ovaj tjedan pa će uskoro biti poznato jesu li valjane, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru. Ona je dodala da će Odbor za imenovanje procijeniti jesu li ponude valjane, a potom će prijave kandidata dati na Gradsko vijeće koje će raspraviti o kandidatima.
Na javni poziv stiglo je 11 ponuda, koliko bi savjet mladih trebao imati članova. Inače, ove je godine već bio raspisan natječaj, ali je zbog slabog interesa bio poništen. Na taj su javni poziv, naime, stigle tek dvije ponude. Grad Zadar je početkom rujna ponovio javni poziv zato što su smatrali da će biti više zainteresiranih, što se pokazalo kao dobra ideja.
Podsjetimo, savjet mladih Grada Zadra trebao bi imati 11 članova, a osim udruga mladih svoje kandidate mogu predložiti i udruge koje se bave mladima, odnosno učenička vijeća srednjih škola, studentski zbor i druge registrirane organizacije koje se bave problematikom mladih. Predloženi kandidati mogu biti u dobi od 15 do 29 godina, a biraju se na dvije godine. Kao savjetodavno tijelo Gradskog vijeća savjet mladih morat će se sastajati dva puta mjesečno, a od savjeta se očekuje da sudjeluje u izradi i praćenju provedbe lokalnog programa djelovanja za mlade, izvještava Gradsko vijeće o problemima mladih i predlaže donošenje mjera za poboljšanje položaja mladih, pri čemu bi financijsku konstrukciju predloženih programa trebali usklađivati s gradskom upravom koja je dužna financirati rad savjeta.