Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Iskon – čuvari autohtonog glazbenog izričaja

05.10.2010. 22:00
Iskon – čuvari autohtonog glazbenog izričaja


Nakon dva uspješna koncerta u prestižnom pariškom Theatre de la Ville prošle godine i nastupa na “Dori” ove godine, s nizom izvedbi na važnim klapskim festivalima i nizom rado slušanih hitova poput “Još ne mogu pristat volit”, klapa “Iskon” stiže pred zadarsku publiku. Mjesto održavanja koncerta je Arsenal, a zakazan je u 21.30 sati.
 Klapa “Iskon” iz Splita osnovana 2000. godine, skupina je mladih ali glazbeno iskusnih pjevača za kojima je tisuću nastupa u regiji te plodna suradnja s poznatim domaćim glazbenicima kakvi su Gibonni, Luky, Neno Belan, TBF i Tedi Spalato. Osim pred francuskom publikom, nastupali su i u Italiji, Njemačkoj, Nizozemskoj i Izraelu.
Klapa je 2009. ostvarila golem uspjeh pobijedivši na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, a bilježe i nominacije za “Porin” 2003. u dvije kategorije za pjesmu “Ti si more”, dok su s “Još ne mogu pristat volit” na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku 2009. osvojili nagradu za najbolju interpretaciju. “Iskon” je uz to klapa s iskustvom u nizu glazbenih pravaca, od klasične glazbe do rock’n’rolla. Kroz glazbu, što često i rado ističu, čuvaju i promoviraju autohtoni dalmatinski glazbeni izričaj u kontinuiranom procesu traganja za folklorom dalmatinskog podneblja.
 Članovi klape su Marko Pecotić (I.tenor), Teo Bikić (II tenor), Mislav Biočina (bariton, gitara), Zvonimir Kovačić (bas-bariton), Ante Blažević (bas) i Marko Gladović (solo gitara).
Cijena ulaznice je četrdeset kuna i može se kupiti na dan koncerta od 20 sati u Arsenalu.