Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kroz menzu dnevno prođe i preko tisuću studenata

05.10.2010. 22:00
Kroz menzu dnevno prođe i preko tisuću studenata


Dolaskom novih i povratkom starih studenata  ponovno je zaživjela i studentska menza u Citadelli. Red  gladnih i nestrpljivih studenata danas oko podne se protezao duž cijele menze, no to  nije ništa neuobičajeno za vrijeme ručka kazuje blagajnica  Sanja Dražević:
– Ovo nije ništa pretjerano.  Gužva je normalno za ovo  vrijeme. Iksice već imaju svi,  kazuje blagajnica koja je  spretno i bez prevelikog napora peglala ‘iksice’, vraćala  ‘kusur’ i odgovarala na novinarska pitanja.
– Sve je isto kao i prošle  godine. Cijene su iste, ništa  nije mijenjano, kazuje.
Kroz njene ruke svakog dana prođe mnoštvo ‘iksica’ budući da se u menzi podijeli  preko tisuću obroka, što  ručkova, što večera:
– Kako se povećava broj studenata, tako se povećava i  broj obroka. Puno se priprema, ali puno se i uzima. Hoće  li ove godine biti još više studenata koji odlaze u menzu,  vidjet ćemo kasnije. No kada  krene akademska godina,  kroz menzu prođe najmanje  devetsto studenata, a na dane  prelazimo i brojku od tisuću.  Najudarnije je poslije jedanaest sati ujutro kada se  počinje vrijeme ručka, pojašnjava Dražević.
Jela se inače u zadarskoj  menzi spremaju se od ranog  jutra. S poslom se kreće od  sedam sati ujutro, a kuhari  spremaju cijeli dan. Hranu zadarskim studentima pripremaju sveukupno četiri kuhara,  po dva u svakoj smjeni, no  Dražević kazuje kako imaju  dovoljno vremena, budući da  se kuha cijeli dan.
Naime, od 11.30 do 16.30  sati se dijeli ručak, dok je  vrijeme večere od 17.30 do  20.30 sati.
Na upit ima li prigovora za  hranu Dražević odgovara:
– Ovi stari su bili zadovoljni,  a sad kako će ovi novi, ne  znam. Ma mislim da neće biti  problema. Sve je to friško  spremljena ‘spiza’, sve se gleda  ko’ svojima u kući, a i sve se  potroši, ništa ne ostaje, pa bi  sve trebalo i biti dobro, zaključuje.