Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Oduševili spletom kola i napjeva

05.10.2010. 22:00
Oduševili spletom kola i napjeva


Predsjednik KUD-a Marko Alvir zahvalio je svima nazočnima uime cijelog Zemunika te šarmantnu voditeljicu Ivanu oduševio darom koji su Zemuničani donijeli u Liku – punom “sprtvom” suhih smokava, badema, oraha, šipaka i grožđa. Za sam početak pučki pjesnik Dinko Buljat izrecitirao je nekoliko kratkih prigodnih pjesama posvećenih domaćinu


Pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske u Gospiću je 3. listopada 2010. godine izložbena manifestacija “Jesen u Lici” po dvanaesti puta za redom otvorila vrata brojnim posjetiteljima i izlagačima, a poseban šarm manifestaciji dao je i zemunički KUD Sveta kata.
Na više od 3.000 četvornih metara izložbenog prostora smjestilo se 250 izlagača, od čega njih 150 iz Ličko-senjske županije, a ostali iz 13 hrvatskih županija i iz četiri države šire regije.
Tijekom dva dana održavanja posjetitelji su mogli kušati mnoge delicije, voziti se u kočijama i uživati u jedinstvenoj izložbi tradicijskih proizvoda i zanata, a između ostaloga vidjeti i čuti 16 KUD-ova iz cijele Hrvatske.
Priliku za nastup ove godine je dobio KUD Sveta Kata iz Zemunika.
Predsjednik KUD-a Marko Alvir zahvalio je svima nazočnima uime cijelog Zemunika te šarmantnu voditeljicu Ivanu oduševio darom koji su Zemuničani donijeli u Liku – punom “sprtvom” suhih smokava, badema, oraha, šipaka i grožđa.
Za sam početak pučki pjesnik Dinko Buljat izrecitirao je nekoliko kratkih prigodnih pjesama posvećenih domaćinu.
U folklornom dijelu nastupa 35 članova KUD-a oduševilo je sve nazočne muškim pjevanjem, spletom starih ženskih zemuničkih napjeva, kolima šetnje, biranja, kukulešća te sitnim kolom.