Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sanacije krova OŠ Šimuna Kožičića Benje

05.10.2010. 22:00
Sanacije krova OŠ Šimuna Kožičića Benje


Prva faza radova na sanaciji krova započela je početkom kolovoza, a zbog loših vremenskih uvjeta dosta dugo je potrajala. Izvođač ove prve faze bila je tvrtka Lavčević iz Zadra, kazao je Marko Marin, istaknuvši da je nedugo po završetku prve objavljen natječaj za drugu fazu radova, a na kojemu je posao dobila zadarska tvrtka Duca


U zadarskoj OŠ Šimuna Kožičića Benje posljednjih se mjesec dana odvijaju radovi na sanaciji krova i to najvećoj u posljednjih 35 godina.
Kako doznajemo u razgovoru s tamošnjim ravnateljem Markom Marinom, nedavno je završena prva faza radova, a druga bi faza trebala započeti već idućeg tjedna. Ukupna vrijednost svih radova na sanaciji krova iznosi nešto više od milijun kuna, od čega prva faza radova iznosi gotovo 563 tisuće kuna, a druga oko 449 tisuća kuna.
– S obzirom da zgrada naše škole nije obnavljana od 1976. godine, ovo je prvi kapitalni projekt. Prva faza radova na sanaciji krova započela je početkom kolovoza, a zbog loših vremenskih uvjeta, dosta dugo je potrajala. Izvođač ove prve faze bila je tvrtka Lavčević iz Zadra, kazao je Marin, istaknuvši da je nedugo po završetku prve objavljen natječaj za drugu fazu radova, a na kojemu je posao dobila zadarska tvrtka Duca.
Kako je pojasnio, radovi na drugoj fazi trebali bi započeti idući tjedan, a što također ovisi o vremenskim uvjetima.
Da bi krov bio u potpunosti saniran, potrebna je i treća faza radova, a koja će, kako naglašava ravnatelj, još neko vrijeme morati pričekati.
– Naša školska zgrada je sa svojih 35 godina potpuno zrela za kompletnu rekonstrukciju. Ono najosnovnije što mi u dogledno vrijeme priželjkujemo je kompletna izmjena svih vanjskih zatvora, odnosno prozora i vrata, obnova fasade, obnova ograde školskog dvorišta te obnova centralnog grijanja. To su oni osnovni detalji koje moramo napraviti, a okvirna vrijednost svih tih radova bila bi 2 milijuna kuna, kazao je Marin, naglasivši da bi ukupnim ulaganjem u iznosu od oko 5 milijuna kuna OŠ Šimuna Kožičića Benje bila “mirna” idućih 20 godina.