Trideset slika za uređenje svetišta

Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Svaki je slikar birao motiv po vlastitoj želji

U organizaciji Grada Paga i Župnog ureda u Pagu su boravili članovi Likovnog centra "Velebno" iz Zagreba koji su oslikavali obalni dio gradske jezgre Paga i Stari grad, a svoje su slike ustupili Župnom uredu koji će ih prodati na aukciji kako bi se skupila sredstva za uređenje arheološkog područja i marijanskog svetišta Stari grad.

Jedina Paškinja među zagrebačkim likovnjacima Jelkica Paro Vidolin kaže da su dogovori oko gostovanja likovnih umjetnika u Pagu počeli nakon njene izložbe u Gradskoj vijećnici koja je održana na ljeto.

- Nakon izložbe sam Gradu darovala sliku koja se svidjela gradonačelniku Anti Fabijaniću i drugim članovima gradske uprave i tako su počeli razgovori o organiziranju male likovne kolonije u Pagu što smo i ostvarili, rekla je Jelkica Paro Vidolin.

Slikari su radili u tehnici akrila na platnu, a Grad Pag je nabavio potreban materijal te za slikare osigurao smještaj. Svaki je slikar birao motiv po vlastitoj želji.

 - Kupljeno je trideset platna i toliko smo slika predali Župnom uredu jer je dogovor s Gradom da su sve te slike vlasništvo Župnog ureda. Nama je drago što smo na ovaj način pridonijeli uređenju sakralnih objekata i njihova okoliša u Starom gradu, rekla je Jelkica Paro Vidolin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno