Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Trideset slika za uređenje svetišta

05.10.2010. 22:00
Trideset slika za uređenje svetišta


Kupljeno je trideset platna i toliko smo slika predali Župnom uredu jer je dogovor s Gradom da su sve te slike vlasništvo Župnog ureda i nama je drago što smo na ovaj način pridonijeli uređenju sakralnih objekata i njihova okoliša u Starom gradu, rekla je Jelkica Paro Vidolin


U organizaciji Grada Paga i Župnog ureda u Pagu su boravili članovi Likovnog centra “Velebno” iz Zagreba koji su oslikavali obalni dio gradske jezgre Paga i Stari grad, a svoje su slike ustupili Župnom uredu koji će ih prodati na aukciji kako bi se skupila sredstva za uređenje arheološkog područja i marijanskog svetišta Stari grad.
Jedina Paškinja među zagrebačkim likovnjacima Jelkica Paro Vidolin kaže da su dogovori oko gostovanja likovnih umjetnika u Pagu počeli nakon njene izložbe u Gradskoj vijećnici koja je održana na ljeto.
– Nakon izložbe sam Gradu darovala sliku koja se svidjela gradonačelniku Anti Fabijaniću i drugim članovima gradske uprave i tako su počeli razgovori o organiziranju male likovne kolonije u Pagu što smo i ostvarili, rekla je Jelkica Paro Vidolin.
Slikari su radili u tehnici akrila na platnu, a Grad Pag je nabavio potreban materijal te za slikare osigurao smještaj. Svaki je slikar birao motiv po vlastitoj želji.
 – Kupljeno je trideset platna i toliko smo slika predali Župnom uredu jer je dogovor s Gradom da su sve te slike vlasništvo Župnog ureda. Nama je drago što smo na ovaj način pridonijeli uređenju sakralnih objekata i njihova okoliša u Starom gradu, rekla je Jelkica Paro Vidolin.