Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Slavljenički koncert klape Cambi

05.10.2011. 22:00
Slavljenički koncert klape Cambi


Klapa Cambi, jedna od najpoznatijih i najuspješnijih klapa u Hrvatskoj, ove godine slavi 25. obljetnicu. Slavlje su započeli još u ožujku ove godine dvodnevnim rasprodanim koncertima u zagrebačkom Hypo centru, potom na splitskom Poljudu, a sada je na red došao i Zadar. Zadarski gala koncert klape Cambi u Zadru će se održati u petak, 21. listopada, u Sportskom centru “Višnjik”, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Callegru.
– Već sada možemo potvrditi da će Višnjik biti prepun, rekao je uime organizatora koncerta Branko Paić, direktor produkcijske kuće Scardona te dodao kako će ova najpoznatija i najnagrađivanija klapa zajedno sa svojim gostima, klapom Maslina, ženskom klapom Kondura i Harijem Rončevićem, Zadranima prirediti vrhunski spektakl prepun emocija.
Umjetnički voditelj klape Cambi Vinko Didović naglasio je kako će koncert biti svojevrsna retrospektiva rada klape.
– Započet ćemo pjesmama koje su klapu Cambi proslavile, a to su bile a cappella obrade Gibonnijevih i Oliverovih hitova pa sve do današnjih pjesama klape s pop manirima, najavio je Didović.
Jedan od pjevača klape, bas Dino Šimera, rekao je kako ova godina za njega i njegove kolege protječe u slavljeničkom, ali i radnom raspoloženju.
– Iako ponekad zna biti naporno, naše su obitelji uz nas i raduje ih svaki naš uspjeh kojeg dijelimo i slavimo na nastupima. Vjerujem da ćemo i našu vjernu zadarsku publiku, također, obradovati ovim koncertom, rekao je Šimera.
Klapa Cambi gostovat će uskoro i u Rijeci, a kako je Paić rekao, veliko zanimanje vlada i za riječki koncert. Osim toga, Cambi će imati i turneju po Sloveniji gdje su također vrlo popularni.
– Iako danas nije teško napraviti koncert na stadionu ili dvorani, još uvijek je izazov napraviti kvalitetan koncert klape. Prije dvadesetak godina takvo što bilo je gotovo nemoguće, ali i danas vam treba hrabrosti, jer je riječ o vrlo zahtjevnim tehničkim elementima. No, raditi s dečkima iz klape Cambi nije teško, jer su profesionalci, što su dokazali i brojnim nagradama koje su počeli osvajati dok su bili poznati tek malo dalje od njihovog Kaštel Kambelovca pa sve do danas kada njihova popularnost prelazi granice Hrvatske, rekao je Paić.
Spomenimo da je u prodaju pušteno 5.000 ulaznica koje se po cijenama od 60 kuna (tribine) i 80 kuna (parket) mogu kupiti putem interneta na web stranicama www.eventim.hr, zatim u Zadru u agencijama “Aquarius, “Malta” i “A&R”, u Biogradu Tourist birou “Ilirija” te u Šibeniku u putničkoj agenciji “NIK”.