Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Učinci krize na budućnost mladih

05.10.2011. 22:00
Učinci krize na budućnost mladih


Prema programu Druge konferencije EUROLABA, večeras od 19.30 do 21.30 sati u Domu kulture u Povljani predviđeno je svečano otvaranje konferencije. Sudionike konferencije pozdravit će Ivica Pogorilić, načelnik Općine Povljana i grof Fabia Solci Scarpa, predstavnik grada Viveronea iz Italije


U Povljani se od danas do 8. listopada održava Druga konferencija EUROLABA, međunarodnog projekta kojem je cilj promicanje i razvoj izvrsnosti u turizmu, kulturi i tehnologiji, a sudionici konferencije će, među ostalim, raspravljati o problemu nezaposlenosti i učinku sadašnje krize te o mogućim rješenjima za budućnost mladih ljudi i za njihovo obrazovanje.
Od lipnja 2011. do ožujka 2012. godine, uz financijska sredstva Europske unije, u okviru programa „Europa za građane 2007.- 2013.”, Odjel za kulturu i turizam Provincije Biella iz Italije je organizirao tri konferencije u Europi, dvije na području općine Biella i jednu u Hrvatskoj, odnosno u općini Povljana. Osim Provincije Biella, koja predvodi projekt, u EUROLAB je uključeno i sedam općina Provincije Biella te devet gradova iz Francuske, Njemačke, Poljske, Latvije i Hrvatske. Prva konferencija EUROLABA održana je u Bielli od 16. do 18. lipnja ove godine i na toj je konferenciji potpisan Pakt bratstva.
Prema programu Druge konferencije EUROLABA, večeras od 19.30 do 21.30 sati u Domu kulture u Povljani predviđeno je svečano otvaranje konferencije. Sudionike konferencije pozdravit će Ivica Pogorilić, načelnik Općine Povljana i grof Fabia Solci Scarpa, predstavnik grada Viveronea iz Italije. Nakon svečanog otvaranja održat će se prva sjednica na kojoj će raspravljati o dvije teme, „Europsko aktivno stanovništvo” i „Europska godina volontiranja”.
U petak 7. listopada od 9.30 do 13.00 sati održat će se druga sjednica na temu „Europska kulturna baština kao pokretač naših područja”. Poslijepodne će sudionici Druge konferencije EUROLBA u pratnji domaćina razgledati općinu Povljana, a posjetit će i Zadar. U subotu 8. listopada od 9.00 do 11.00 sati održat će se sjednica na temu „Za bolju komunikaciju područja” i „Hrvatska, nova 28. članica Europske unije”. Predsjedavajući na svim tematskim sjednicama bit će Ivica Pogorilić i grof Fabio Solci Scarpa.