Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Paravinja tvrdi da je žrtva montiranog procesa

Autor: Zorana Deljanin

05.10.2012. 22:00
Paravinja tvrdi da je žrtva montiranog procesa

Foto: PIXELL



U sudnici je preslušan Paravinjin iskaz koji je dao nakon što su ga u Banjoj Luci uhitili policajci kojima je priznao da je ubio Antoniju Bilić i kazao da je njeno tijelo bacio s mosta u jezero Brljan na rijeci Krki, no nastavio je tvrditi da je priznanje iznuđeno batinama


Suđenje za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić nastavljeno je iznošenjem obrane optuženoga vozača kamiona Dragana Paravinje. Doznajemo da je Paravinja na jučerašnjem ročištu na Županijskom sudu u Šibeniku rekao da je nevin te tvrdi da je žrtva montiranog procesa. U sudnici je preslušan njegov iskaz koji je dao nakon što su ga u Banjoj Luci uhitili policajci kojima je priznao da je ubio Antoniju Bilić i kazao da je njeno tijelo bacio s mosta u jezero Brljan na rijeci Krki, no nastavio je tvrditi da je priznanje iznuđeno batinama. Prešutio je i molbu obitelji nestale Antonije Bilić da im kaže gdje je njezino tijelo. Dragan Paravinja, prema optužnici, zaustavio se svojim kamionom 7. lipnja 2011. godine na Čikolskom mostu na kojemu je stopirala maloljetna Antonija Bilić, maturantica Trgovačke škole u Drnišu. Djevojka je ušla u kamion, što je vidjelo više mještana Drniša koji su se našli u blizini, i od tada joj se gubi svaki trag. U Paravinjinom kamionu nađene su vlasi kose i tragovi krvi za koje je DNK analizom utvrđeno da pripadaju Antoniji Bilić, no njeno tijelo usprkos činjenici da je obavljena najveća potraga u povijesti te je čak i isušeno jezero Brljan, do danas nije pronađeno.
S obzirom da je suđenje zatvoreno za javnost, više informacija sa samog ročišta jučer nije se moglo doznati. Odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić, potvrdio je da je Dragan Paravinja iznio svoju obranu, ali nikakav detalj nije otkrio.
– Dokazni postupak je u cijelosti završen, ali vam o rezultatima ne mogu govoriti. Oštećeni su apsolutno zadovoljni rezultatima, no jedno, najvažnije, ostaje nepoznato. Nemamo niti tijela Antonije niti Antonije – rekao je Ljubičić dodavši da je obitelji Bilić jako teško i jedva čekaju da se suđenje završi. Kazao je da su nova ročišta zakazana za 17., 18., i 19. listopada, a na njima se očekuje iznošenje završnih riječi tužiteljstva i obrane te donošenje presude.