Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pehar za 18 mjeseci odlazi s mjesta ravnatelja Gradske knjižnice

05.10.2013. 22:00
Pehar za 18 mjeseci odlazi s mjesta ravnatelja Gradske knjižnice


Nakon dosta problema, politika mi je to dopustila i mogu reći da za godinu i pol dana napuštam ovaj prostor i ostavljam ga mlađima koje sam u velikom dijelu uspio i sam odabrati, kazao je Pehar


Gradska knjižnica Zadar manje od jedan posto koristi se za komercijalne svrhe. Dakle, društveni kapital nam je sve veći, a novaca imamo sve manje, pojasnili su ravnatelj Ivan Pehar i voditelj odnosa s javnošću Mladen Masar slovenskim kolegama način poslovanja svoje knjižnice koju je Hrvatsko knjižničarsko društvo proglasilo najboljom u Hrvatskoj.
A knjižnicu čine čitatelji, pa tako korisnici dolaze tamo u generacijama, ponekad i do četiri istodobno, kazao je ravnatelj Ivan Pehar svojim kolegama. Uz to knjižnicu čine i djelatnici, koje je uspio, dodao je, odabrati bez miješanja politike:
– Nakon dosta problema, politika mi je to dopustila i mogu reći da za godinu i pol dana napuštam ovaj prostor i ostavljam ga mlađima koje sam u velikom dijelu uspio i sam odabrati, kazao je Pehar, dodajući kako svoje djelatnike nikad nije pokušavao mijenjati, već samo potaknuti ono u čemu su dobri.


Knjižnica dobiva novi bibliobus




Gradska knjižnica Zadar u procesu je i nabavljanja novog bibliobusa. Prvi koji je nabavljen 2006. godine je prebukiran i vozi već na 46 lokacija. Novi autobus trebao bi pristići iz Njemačke, a radi se o rabljenom, no dobro očuvanom vozilu, kazao je Mladen Masar.