Pehar za 18 mjeseci odlazi s mjesta ravnatelja Gradske knjižnice

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Gradska knjižnica Zadar manje od jedan posto koristi se za komercijalne svrhe. Dakle, društveni kapital nam je sve veći, a novaca imamo sve manje, pojasnili su ravnatelj Ivan Pehar i voditelj odnosa s javnošću Mladen Masar slovenskim kolegama način poslovanja svoje knjižnice koju je Hrvatsko knjižničarsko društvo proglasilo najboljom u Hrvatskoj.

A knjižnicu čine čitatelji, pa tako korisnici dolaze tamo u generacijama, ponekad i do četiri istodobno, kazao je ravnatelj Ivan Pehar svojim kolegama. Uz to knjižnicu čine i djelatnici, koje je uspio, dodao je, odabrati bez miješanja politike:

- Nakon dosta problema, politika mi je to dopustila i mogu reći da za godinu i pol dana napuštam ovaj prostor i ostavljam ga mlađima koje sam u velikom dijelu uspio i sam odabrati, kazao je Pehar, dodajući kako svoje djelatnike nikad nije pokušavao mijenjati, već samo potaknuti ono u čemu su dobri.

Knjižnica dobiva novi bibliobus

Gradska knjižnica Zadar u procesu je i nabavljanja novog bibliobusa. Prvi koji je nabavljen 2006. godine je prebukiran i vozi već na 46 lokacija. Novi autobus trebao bi pristići iz Njemačke, a radi se o rabljenom, no dobro očuvanom vozilu, kazao je Mladen Masar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno