Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadrani u Osijeku osvojili bod

05.10.2013. 22:00
Zadrani u Osijeku osvojili bod


Hod po mukama nogometaša Osijeka nastavio se i protiv Zadra. Susret u kojem su imali priliku uhvatiti priključak sa sredinom tablice odigrali su prilično neuvjerljivo, a na ruku im nije išla ni činjenica da su 40 minuta morali igrati s igračem manje jer je početkom drugog dijela isključen Šimunec. Od tog trenutka Osijek je djelovao čak i bolje nego dotad, imao je prilika za pobjedu, ali ih nije realizirao. Za preostala dva boda žalit će i Zadrani jer nisu iskoristili neočekivanu pogodnost dugog igranja s čovjekom više. Osječani će sigurno biti ljuti na suca Vučkova, ali mogu se i trebaju ljutiti i na sebe jer nisu bili na očekivanoj razini kad je u pitanju agresivnost. Zato su još dva bitna boda otišla iz Gradskog vrta ove jeseni.
Prvih pola sata susreta Zadrani su bili vrlo rezervirani pa gotovo da se nisu ni približili vratima Osijeka. No, “bijelo-plavi” nisu znali iskoristiti tu priliku koja im se pružila. Istina, imali su terensku nadmoć, ali prometa pred vratima Matkovića bilo je vrlo malo. Za Osijek nije loše počelo jer je već u četvrtoj minuti Šorša uputio ubačaj s desne strane koji je u sredini pronašao Ljubojevića, lopta nije bila idealna jer je iskusnom centarforu došla iza leđa, on se ipak uspio snaći i pucati sa sedam-osam metara, ali je lopta otišla pored desne vratnice. Nakon toga dugo se čekalo na novo uzbuđenje, a ono je stiglo tek u 24. minuti i to u obliku najbolje prilike prvog dijela. Vitaić i Ljubojević izmijenili su dupli-pas, a Vitaić se našao u odličnoj poziciji i s 12 metara ciljao donji lijevi kut, no odlično je reagirao vratar Zadra Matković i izbacio loptu u korner. Kako je vrijeme odmicalo Zadrani su pokazivali sve više želje za igrom pa su uspjeli uspostaviti i terensku ravnotežu, ali su i dalje bili relativno bezopasni po Mikulića. Bilo je situacija koje su obećavale, no u njima su gosti obično komplicirali pa se iz njih nije izrodilo ništa.


OSIJEK – ZADAR 0:0


OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja: 1.000. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) 5. Žuti kartoni: Kurtović, Šimunec, Vitaić, J. Mišić (Osijek), Hrgović, Con, Šimurina (Zadar). Crveni karton: Šimunec (Osijek).
OSIJEK: Mikulić 5,5, Šorša 6, Novaković 6, Šimunec 5,5, B. Barišić 6, Kurtović 6, J. Mišić 6, Dugandžić 5 (od 53. Lukić 6), Vitaić 6, Jakovljević 5 (od 72. Lulić -), Ljubojević 6,5 (od 80. J. Barišić -). Trener: Davor Rupnik.
ZADAR: Matković 7, Šimurina 6, Con 6, Neretljak 6, Sarić 6 (od 46. Gržan 6,5), Begonja 6,5, Jerbić 5,5 (od 77. Heister -), Oršulić 6, Hrgović 6, Terkeš 5,5 (od 72. Surać -), Tadić 5,5. Trener: Ferdo Milin.