Za sredstva iz EU fondova nominirane "Romantične plaže"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Unatoč krizi započeti projekti u Općini Vrsi nisu ni u jednom trenutku došli u pitanje te idu dalje. Istim tempom se radi već devet godina, od osamostaljenja Općine. Na poluotoku između ninskog zaljeva i ljubačke vale do kraja godine planira se uložiti od tri do četiri milijuna kuna.

Projekt Vatrogasnog doma vrijedan 3 milijuna kuna

- Radi se isključivo o vlastitim sredstvima. Svi projekti su u tijeku ili će ovih dana započeti, a hoće li biti uloženo tri ili četiri milijuna kuna najviše će ovisiti o vremenskim uvjetima do kraja godine, kazala je načelnica Sandra Vukić.

U tijeku je temeljita obnova višestoljetnog Bunarića, seoskog bunara gdje se od pamtivijeka iznose novosti sela i prenosile dalje. Nekad se voda prevozila na magarcima i drvenim gurlama, a i danas bez Bunarića ovdje nije moguće zamisliti život.

- Obnavlja se bunar i okoliš, dok će se sa sjeverne strane izgraditi parkiralište, prostorno od mrtvačnice do groblja. Umjesto betonskog postavit će se poklopac od pleksiglasa kako bi se vidjeli stoljetni utori u kamenu vijenca, rekla je Vukić.

Klesani kamen obrađen jer posebnim postupkom te to daje poseban izgled.

- Ovdje je riječ o pet izvora koji nikad ne presušuju, a voda je stalno pod stručnom analizom, govori načelnica.

Dovoljno je reći da su ljeti gužve, desetke metara dugi redovi, a osim Vrsi u redu su žitelji, vikendaši i turisti iz Nina, Privlake, Vira, otoka Paga.

- Nastavljaju se radovi na suvremenom vatrogasnom domu na dvije etaže. Završit će se krov, žbuka, postaviti zatvori, podignuti spomenik sv. Florijana. Projekt je vrijedan tri milijuna kuna i otvorit će se za Dan općine, 13. srpnja, obznanila je Vukić.

Općina broji 2.053 stanovnika, Vrsi 1.627, a Poljica 426. Tijekom ljetnih mjeseci ta je brojka višestruka. Vrsi su "osuđene" na turizam, a za to je najvažnija komunalna infrastruktura.

Popravak krovišta škole u Poljicima

- Nakon završetka dijela šetnice u Vrsi Mulo ishođena je građevinska dozvola i potpisali smo ugovor s izvođačem za 1,5 kilometara vanjske rasvjete na Gornjem Mulu te asfaltiranje nerazvrstanih cesta u iznosu od 700.000 kuna, kaže vrška načelnica.

Pritom ističe kako je završena izgradnja vanjske rasvjete u Vrsi-Zukve, te obnovljen Info turistički ured i parkiralište.

Za izgradnju infrastrukture u Poslovno-stambenoj zoni Duševića mlin ishođena je lokacijska dozvola za infrastrukturu, pred dobivanjem je potvrda glavnog projekta.

- Do kraja godine DUUDI je čvrsto obećao odobriti izvlaštenje zemljišta u korist Općine. Odmah ćemo tražiti sredstva EU fondova za izgradnju infrastrukture, kaže Vukić.

Okoliš škole u Poljicima zajedno s igralištem je u potpunom vlasništvu Općine Vrsi. U tijeku su radovi na popravku školskog krovišta i stolarije, popločavanju okoliša kamenim blokovima, postavljanju klupa, sadnji stabala, izgradnji hortikulturnih otoka, dječjeg igrališta i po 250 metara nogostupa s obje strane ceste zapadno od škole.

- Čistog mora i dobrih plaža na području Vrsi ima napretek. Prema EU fondovima za sufinanciranje nominirali smo projekt "romantične plaže", plaže Punta Velebit. Realizacijom projekta bit će to turistički hit ne samo u Vrsima već u Zadarskoj županiji i šire, poželjela je Vukić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno