Zemunik pronašao pobjednički klik

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Ukupno pola duzine zgoditaka, četiri Zemuničana i dva Benkovčana, a da su napadači bili precizniji moglo ih je pasti još najmanje dvostruko. Samo je špica Zemunika, veteran Mario Baždarić, promašio barem pet "mrtvih" šansi. Šteta što je svemu svjedočilo tek 80-ak gledatelja. Do 18. minute bonaca, igra na sredini terena. U redovima Velebita pet igrača oko 20 godina, ali i potvrda velike krize u ovom nekadašnjem trećeligašu. Ivica Šestan je vođa puta, trener, predstavnik kluba, fizioterapeut, pa i rezervni igrač. Ako zatreba. Na suprotnoj strani Zemuničani imaju zasad učinkovitiji spoj mladosti i iskustva. Iako imaju višak kilograma i izgledaju pomalo tromi, igru domaćina uz pomoć 37-godišnjeg "vječnog mladića" Franka Ćurkovića drži zadnji obrambeni igrač, 32-godišnji Marko Rogić i špica, 33-godišnji Mario Baždarić.

Porozni Benkovčani

Prvu prigodu propuštaju Benkovčani. Aut u 19. minuti izvodi 19-godišnji Ante Čirjak, ali u polukontri Antunu Rašiću nadomak 18-godišnjem Dinu Paleki nedostaje odlučnosti. A onda se poput duha iz vedra neba Zemuničanima ukazao Marko Šarić koji u 22. minuti s oko 25 metara sjajnim poluvolejem "skida paučinu" s desnih rašlja Leonarda Juke - 1:0. Iako su Benkovčani dubinskim loptama Ivana Rakića u kontranapadima napadali preko Marija Markovića, Lea Kapovića i Antuna Rašića, od prvog sučeva zvižduka domaćini su preuzeli konce igre. Ušli su odlučniji, a momčad s vrata Ravnih kotara i Bukovice bila je puna rupa kroz koje su zemunički napadači prolazili kao od šale. Potom Baždarić propušta realizirati jednu od svojih prigoda da bi minutu potom bio asistent za drugi zgoditak. Zemunik vodi 2:0 protiv Velebita, opet je zabio Šarić, ovog puta iz neposredne blizine. Baždarić je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu gdje se najbolje snašao Šarić. Nakon dvije prigode Zemuničana Benkovčani se preko Rašića ne uspijevaju vratiti u utakmicu, njegov udarac čudesno brani mladi Paleka. U 32. minuti Šime Alvir tukao je lijepo s oko 20 metara, a Velebitov vratar Juko samo je loptu uspio odbiti, ne i ukrotiti. Tukao je iz poluvoleja 19-godišnji Ivan Buljat, lopta je završila u mreži - 3:0.

Gostima završnica

Nakon više asistencija i propuštenih prigoda Baždarić je u 56. minuti naplatio svoj trud. Talentirani 19-godišnjak Toni Mrkić poput slalomaša pretrčao je bok i iz trka tuče snažno loptu koji Juko krajnjim naporom odbija. Natrčava iskusni rutiner Baždarić za - 4:0. Redaju se prigode na obje strane, vratari su na visini zadatka. Imali su Zemuničani još neke izgledne prigode. Najistaknutiju na putu prema mreži zaustavlja greda, nesretnik je dvostruki strijelac Šarić. S benkovačke strane najbolju prigodu propušta Kristijan Bašić. Posljednjih desetak minuta Zemuničani zadovoljni uvjerljivim vodstvo posustaju, a benkovački mladići ubacuju u šestu brzinu. Prekasno. Ivan Rodić u 85. minuti nakon dvije poluprigode prizemnim udarcem s desna prema zapadu buši Palekinu mrežu - 4:1. Tri minute potom s oko 14 metara Rašić poraz dovodi u podnošljivih 4:2. Za nešto više, kad je riječ o gostima, više nije bilo vremena.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno