Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Matulović: Utakmica za što brži zaborav

05.10.2016. 22:00
Matulović: Utakmica za što brži zaborav


„O kvaliteti Crvene zvezde ne trebamo trošiti riječi, ali ne mogu biti zadovoljan načinom na koji smo odigrali”, kazao je Ante Matulović, trener Zadra, nakon teškog poraza od prvog favorita ABA lige.
– Loše smo otvorili i prvo i drugo poluvrijeme. Znali smo da će oni krenuti agresivno, sa svih pet igrača na granici prekršaja, jer su takav kolektiv da protivniku jednostavno ne dopuštaju da diše. Nakon prve dvije izgubljene lopte smo se uspjeli malo stabilizirati i doći do daha, pokazali smo i obrambeno i napadački da bismo možda mogli parirati tako jako suparniku i to je trajalo malo više od 15 minuta. Prvo poluvrijeme je rezultatski bilo još i prihvatljivo, s obzirom na broj izgubljenih lopti, manje obrambenih i napadačkih skokova od protivnika, te samo dva napadački raspoložena igrača.
U nastavku je, međutim, uslijedio potpuni krah.
– Iako smo apelirali na igrače da, ako već ne možemo kvalitetno braniti njihove napade, pokušamo to spriječiti ulaskom u liniju kretanja ili prekršajima, potonuli smo na -26 uz samo jedan napravljeni prekršaj. U tom dijelu sam i ja krivac što nisam bolje mobilizirao i pripremio momčad – priznao je Matulović.
Ipak, navijači ni unatoč visokom porazu nisu imali previše zamjerki.
– Generalno, Zvezda je druga dimenzija u odnosu na nas. Ovu utakmicu moramo čim prije zaboraviti, analizirati gdje smo pogriješili i napraviti što bolju pripremu za Cedevitu da ne bismo ponavljali te greške. Hvala navijačima na podršci. Nisam ni sumnjao da će napraviti dobar ambijent. Žao mi je što im nismo ponudili nešto više – zaključio je trener Zadra.
Komentar Dejana Radonjića bio je vrlo kratak.
– Loše smo ušli u utakmicu. Očekivao sam onakav odgovor Zadra u prvoj četvrtini, ali kasnije je do izražaja došao naš veći izbor igrača i razlika u kvaliteti. Znam da je Zadar oslabljen neigranjem trojice igrača i to se osjetilo. U nastavku smo uspjeli napraviti razliku, koja je na kraju čak i prevelika – rekao je trener Crvene zvezde.