Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadar je uvijek teško gostovanje

05.10.2016. 22:00
Zadar je uvijek teško gostovanje


Da Beograđani itekako respektiraju Zadrane, bez obzira na objektivnu razliku u kvaliteti, svjedoči i izjava njihova trenera Dejana Radonjića.
– Zadar je uvijek teško gostovanje. To je momčad, koja je već u završnici pripremnog razdoblja, kada je pobijedila Budućnost i Lokomotiv iz Krasnodara, najavila da će biti vrlo kvalitetna. Na otvaranju ABA lige svladali su FMP i svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, s protivnikom koji ima i potencijal i iskustvo i može biti vrlo dobar, ne samo na svom terenu – kazao je Radonjić.
Ipak, cilj Zvezde na Višnjiku je jasan. U trećem nastupu u ABA ligi ove sezone ubilježiti treću pobjedu.
– Želimo kontrolirati događanja na parketu, odigrati na maksimalnoj razini i doći do vrijednih bodova – ističe trener „crveno-bijelih”.
Marko Simonović, kapetan beogradske momčadi, također upozorava da se Zadrane ne smije nimalo podcijeniti, posebno pred domaćom publikom.
– Pobjedama protiv MZT-a i Cedevite ušli smo u dobar ritam, ali svjesni smo da nas u Zadru očekuje težak posao, protiv momčadi koja je također imala dobar ulazak u sezonu, bez obzira na poraz u prošlom kolu u Podgorici. Utakmice koje su odigrali na pripremnom turniru u svojoj dvorani dovoljan su nam poziv na oprez. Morat ćemo biti na vrlo visokoj razini i maksimalno koncentrirani od prve do posljednje minute da bismo došli do pobjede – kazao je Simonović.
Inače, Beograđani su do Zadra doputovali avionom preko Splita pa dalje autobusom.