Ilirija d.d. potpisnica Povelje o raznolikosti Hrvatska

Slika korisnika valentinam
Provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije
Povelja o raznolikosti je dokument koji potpisuju poslovne organizacije čime se obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije unutar svojih poslovnih sustava
Predsjednik uprave Ilirije Goran Ražnjević ponosni je ambasador i potpisnik povelje

Ilirija d.d., turistička kompanija iz Biograda na Moru, u srijedu je u Zagrebu svečano potpisala "Povelju o raznolikosti Hrvatska" u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Poslovni savjet nositelj je projekta u Hrvatskoj, kao dio regionalnog projekta koji obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju i Rumunjsku, a održava se uz potporu Europske komisije. Povelja o raznolikosti, kao inicijativa, prisutna je u 16 zemalja Europske unije, kojoj je do sada pristupilo 7.000 tvrtki.

Povelja o raznolikosti je dokument koji potpisuju poslovne organizacije čime se obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije unutar svojih poslovnih sustava. Od kompanija koje su pristupile i potpisale Povelju očekuje se da donesu politiku o poštivanju raznolikosti, provode i promiču načela raznolikosti te da izvještavaju o svojim aktivnostima u ovom području.

Turizam počiva na raznolikosti

Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije d.d., jedan je od potpisnika, ali i jedan od pet ambasadora Povelje o raznolikosti u Hrvatskoj.

- Turizam počiva na raznolikosti i ona je sastavni dio poslovanja, posebno kad govorimo s aspekta gosta, tj. tržišta. Kad govorimo o unutarnjoj raznolikosti kompanije, odnosno raznolikosti među našim zaposlenicima, ona se očituje u zapošljavanju zaposlenika različitih dobnih skupina, obrazovanja, iskustva, podrijetla itd., koji su svaki sa svojom različitošću doprinijeli stvaranju današnje Ilirije. U svojih 60 godina postojanja kompanija je pozitivno vrednovala različitost kao bogatstvo znanja i iskustva usmjeravajući je u stvaranje zajedništva, vrednujući svakog pojedinca isključivo kroz rad, zalaganje, odnos prema gostu i želju da bude sastavni dio jednog šireg tima.

Biti Ambasador Povelje raznolikosti i njen potpisnik, u prvom redu doživljavam kao priznanje poslovnom sustavu koji je kao takav prepoznat u hrvatskoj poslovnoj zajednici, što je ujedno i priznanje svim sadašnjim i bivšim zaposlenicima kompanije u ovih 60 godina njenog postojanja, koji su svojim znanjem, iskustvom i radom doprinijeli stvaranju ne samo uspješne kompanije, već i kompanije koju su mnogi prepoznali kao društveno odgovoran poslovni sustav, koji nadasve poštuje raznolikost kao svoje bogatstvo i priliku, rekao je Ražnjević.

Žene "drže" vodeće pozicije

U Iliriji, čiji viši menadžment čini dvanaest osoba, osam je žena, odnosno 67% su žene koje drže vodeće menadžerske pozicije u svim njenim sektorima, a na razini kompanije na dan 31. prosinca 2016. godine pedeset posto svih zaposlenika činile su žene. Također, ne postoji razlika u plaći i po drugim pravima naših zaposlenika po spolu, dobi, vjerskom ili bilo kojem drugom uvjerenju za isti posao, odnosno radno mjesto. Ovo je samo jedan od pokazatelja da Ilirija kao kompanija njeguje politiku raznolikosti polazeći od toga da je naša raznolikost naše bogatstvo i naša prilika da budemo kao poslovni sustav bolji, snažniji, efikasniji i otvoreniji, ističu iz ove turističke tvrtke.

Danas, je Ilirija jedan od tek 34 poslovna sustava, vodeća u svojim djelatnostima u Hrvatskoj, i organizacije u Hrvatskoj potpisnice Povelje o raznolikosti Hrvatska. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)