Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HT PREMIJER LIGA Sinjani idealni za povratak na pobjednički kolosijek

06.10.2020. 11:32


Tri dana nakon derbija u Velikoj Gorici gdje su košarkaši Zadra doživjeli prvi ovosezonski poraz, na rasporedu je novi premijerligaški ogled, onaj 4. kola, koji će se odigrati unaprijed zbog čak dvije utakmice za vikend u ABA ligi. Protivnik je Zadranima sinjski Alkar, a utakmica se igra u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 18 sati. Sinjani su baš takmac po mjeri nakon stresne subote i potopa od Gorice u zadnjoj sekundi košem Karla Uljarevića jer su misli igrača Veljka Mršića sigurno usmjerene ka petku kad u Krešin dom stiže snažni Mornar iz Bara, a već u nedjelju će gostovati u Beogradu kod Mege Soccerbeta. Sigurno da će se protiv Alkara tražiti svojevrsno iskupljenje za blijedu igru protiv Gorice i da se naravno vrati momčad na pobjednički kolosijek. Ipak se radi o protivniku koji spada u donji dom domaće konkurencije, a to su Sinjani potvrdili s lošim ulazom u sezonu, pobijedivši tek Hermes Analiticu (94:89) dok ih je jako zabolio poraz na domaćem parketu za vikend od Zaboka (73:84). Bez obzira na veliku razliku u kvaliteti trener Zadra puše i na hladno pa ne čudi što smatra kako svatko svakoga u HT Premijer ligi može pobijediti. Makar se radilo o sastavu koji je osjetno lošiji nego prošle sezone i kojeg se stvarno na svom parketu jedan Zadar ne bi trebao pribojavati.
– S ovom utakmicom protiv Gorice smo ušli u jednu seriju gdje ćemo odigrati pet utakmica u deset dana, tako da će nam biti jako zahtjevno. Kao što vidimo u Premijer ligi svatko svakoga može pobijediti. Alkar igra dobro, sigurno ćemo morati biti koncentrirani i igrati dobru pravu obranu kako bi pobijedili. To nam je osnovni cilj, da se nakon poraza u Gorici što prije vratimo na pobjedničke staze – izjavio je strateg Zadra Veljko Mršić prije utakmice sa Sinjanima kod kojih sve ovlasti imaju dva domaća igrača, Ivan Kučan i Ivan Vučić dok su tu i dva Amerikanca, Varence i Echols koji su i najčešće s loptom u ruci. Nakon ta četiri igrača teško je pronaći druge ozbiljnije prijetnje te bi stoga posao protiv Alkara trebao biti bitno lakši nego protiv Gorice u subotu. Tako razmišlja i jedan od boljih u tom porazu od Gorice, Jure Planinić
– Nakon poraza od Gorice analizirali smo utakmicu i pripremili se za Alkar. Mislim da smo favoriti u toj utakmici, ali mi to moramo dokazati na terenu. Nadam se da ćemo imati podršku naših navijača kao što smo ju imali protiv Cibone – kazao je za kraj Planinić.