Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Lufthansa zadržala liniju Frankfurt- Zadar

06.10.2020. 13:46


Iako su neki mediji objavili kako je njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa, zbog pandemije koronavirusa obustavila letove iz Muenchena za Zadar i Pulu, u Zračnoj luci Zadar saznajemo kao u njihovu slučaju nije riječ niti o kakvoj obustavi letova, već o uobičajenom prestanku letova.
Naime, Lufthansa je svojim planom letenja i predvidjela zadnji let ove sezone 3. listopada te je zrakoplov iz Zadra po tom planu ove subote i sletio u zadarsku Zračnu luku. Letovi su, kao i inače na kraju sezona letenja, prestali, no nastavlja se zračna linija s Frankfurtom. U Zračnoj luci kažu da će ovi letovi trajati do 24. listopada i to jednom tjedno, subotom. Radi se o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz. U ZL Zadar navode da dosad nisu dobili nikakvu informaciju o obustavi letova zbog koronavirusa.


Prestanak linije Muenchen- Zadar
Lufthansa je, pak, objavila svoj red letenja do kraja listopada prema kojem će drastično smanjiti broj operacija prema hrvatskim zračnim lukama. Ova kompanija, članica Star Alliance grupacije, od listopada više ne prometuje na svoje dvije sezonalne linije iz Muenchena prema Puli i Zadru. Iako su ove linije inače prometovale kroz cijeli listopad, kompanija je ove godine na njima ranije prekinula promet zbog utjecaja globalne pandemije odnosno smanjene potražnje.
Kompanija će u listopadu imati sedam aktivnih linija prema hrvatskim zračnim lukama, dvije manje u odnosu na prethodni mjesec. Iako se broj linija nije značajno smanjio, došlo je do velike redukcije u broju tjednih letova prema hrvatskim odredištima.
Linija Frankfurt – Dubrovnik prometovat će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Lufthansa je na ovoj liniji u kolovozu prometovala tri, a u rujnu dva puta tjedno. Iz Muenchena će se za ovu luku prometovati četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, do 24. listopada.
Linija Frankfurt – Split prometovat će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Kompanija je na ovoj liniji prometovala četiri puta tjedno u kolovozu, te tri puta u rujnu. Iz Muenchena će se letjeti četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, do 24. listopada.


Zimi jedino linija Muenchen- Zagreb
Linija Frankfurt – Pula prometovat će do 17. listopada, jednom tjedno subotom. I ovdje je riječ o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.
Iz Muenchena će se za Zagreb letjeti do 17. listopada pet puta tjedno; utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Od 18. listopada na ovoj će liniji biti svega tri leta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom.
Lufthansa će prekinuti promet prema jadranskim zračnim lukama ranije nego što je to bilo prethodnih godina, a doći će i do smanjenja broja tjednih letova na liniji Muenchen – Zagreb.
Još uvijek nije poznato hoće li Croatia Airlines prometovati na liniji Dubrovnik – Frankfurt, Split – Frankfurt te Split – Muenchen u zimskom redu letenja ove godine. (M. VLAKIĆ/ Croatian Aviation)