Ustanova bi trebala početi s radom do kraja godine

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire još u pripremama
Autor: 
Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom, došlo je do određenih kašnjenja u isporuci opreme, zbog čega Centar još nije započeo s radom, iako su ostale pripremne radnje u visokom stupnju izvedenosti, poručuju iz Ministarstva
Marin GOSPIĆ
Otvaranjem Centra za pružanje usluga u zajednici Centra Mocire bio bi potpuno otvoren

Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire trebao bi započeti s radom do kraja ove godine. Centru je osnivač Republika Hrvatska, a cilj će mu biti smještaj, boravak i skrb starijih osoba i osoba kojima je potrebna stručna pomoć te će pružati socijalne usluge djeci s teškoćama u razvoju. Na čelu ustanove koja je osnovana prošle godine trenutno je Mirjana Matov, načelnica Sektora za zaštitu odraslih osoba, a s obzirom na to da je Centar već trebao započeti s radom upitali smo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike zašto su radovi kasnili.

Kasni se zbog pandemije

- Republika Hrvatska kao osnivač ustanove socijalne skrbi Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire poduzima sve pripremne radnje za što skoriji početak rada Centra, izvijestili su iz Ministrastva objašnjavajući dalje kako je do kašnjenja došlo zbog pandemije koronavirusa.

- Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom, došlo je do određenih kašnjenja u isporuci opreme, zbog čega Centar još nije započeo s radom, iako su ostale pripremne radnje u visokom stupnju izvedenosti, kao što su na primjer, upis osnivanja u Sudski registar, donošenje Statuta i drugih općih akata i slično, objasnili su nam iz Ministarstava. Da Centar uskoro kreće s radom, dao je naslutiti i natječaj za ravnatelja/icu ustanove koji je nedavno završen. Postupak izbora i imenovanja ravnatelja/ice odvija se po propisanoj proceduri i u zakonskim rokovima.

U okviru djelatnosti Centar će pružati socijalne usluge djeci s teškoćama u razvoju i to uslugu poludnevnog boravka; uslugu cjelodnevnog boravka; uslugu individualne psihosocijalne podrške u obitelji; uslugu individualne psihosocijalne podrške kod pružatelja usluge; uslugu grupne psihosocijalne podrške kod pružatelja usluge; uslugu rane intervencije; usluga pomoći pri uključivanju u programe odgoja i obrazovanja (integracija).

Budući korisnici još bez informacija

- Također, Centar će pružati socijalne usluge odraslim osobama s invaliditetom i to uslugu smještaja; uslugu poludnevnog boravka; uslugu cjelodnevnog boravka; uslugu organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku; uslugu organiziranog stanovanja uz svakodnevnu intenzivnu podršku; uslugu organiziranog stanovanja uz svakodnevnu kratkotrajnu podršku; uslugu organiziranog stanovanja uz povremenu podršku; uslugu individualne psihosocijalne podrške kod pružatelja usluge; uslugu grupne psihosocijalne podrške kod pružatelja usluge, objasnili su iz Ministarstva.

Kako smo već ranije pisali, u Centar bi se prilikom otvaranja trebala useliti i udruga Svjetlo, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Ovom smo ih prilikom upitali imaju li kakvih saznanja, kad bi korisnici mogli ući u prostorije, no kako nam je rekla Irena Palčić, predsjednica Udruge, oni nemaju novih saznanja na ovu temu.

- Većinu informacija dobijemo iz medija, nama se konkretno ništa ne javlja pa ne znamo ni kad bi se Udruga trebala tamo preseliti, a ne znamo ni kad će biti upis korisnika, rekla nam je kratko Palčić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)