Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Hemofarm nam se više neće ponoviti

Autor: Roman Morović

05.11.2008. 23:00
Hemofarm nam se više neće ponoviti

Foto: Filip BRALA



Imamo cijeli tjedan da zaboravimo ovaj poraz i da se dobro pripremimo za Krku. Sigurno je da neće biti laka utakmica i da pobjeda neće doći sama od sebe. Moramo uložiti puno truda i energije, odigrati čvrsto u obrani, dati sve od sebe i samo onda možemo očekivati pobjedu
Nakon poraza od Hemofarma košarkaši Zadra prespavali su u Vršcu, a gotovo cijelu nedjelju proveli su na putu do Zadra gdje su došli tek predvečer. Gorak okus poraza neki od njih jučer su odlučili isprati ranojutarnjim treningom.
– Stigli smo u Zadar tek u nedjelju oko 18.30 tako da smo gotovo cijeli dan bili na putu. Zato sam se i odlučio za jedan jutarnji trening. Morao sam se malo opustiti nakon dugog puta jer kroz trening najbolje mogu zaboraviti na poraz u subotnjoj utakmici – kaže Rok Stipčević i objašnjava zašto je došlo do pada u igri Zadra u posljednjih desetak minuta utakmice u Vršcu.
Krenulo nizbrdo
– Kod plus 12 za nas, umjesto da zadržimo tu prednost, sve je krenulo nizbrdo. Ono što smo mi napravili Splitu i Ciboni kada smo preokrenuli utakmicu, to je Hemofarm sada napravio nama. Oni su nekoliko minuta prije kraja treće četvrtine jednostavno ušli u pozitivan ritam i bilo ih je teško zaustaviti. Pronašli su igru na koju mi nismo imali odgovor, a mi u napadu nismo pogodili neke otvorene šutove i to nas je na kraju koštalo. Možemo žaliti za ovom utakmicom jer bi nam ova pobjeda zaista jako puno značila. No, to je iza nas, moramo što prije zaboraviti ovaj poraz jer budemo li previše razmišljali o tome može nam se samo osvetiti – mišljenja je mladi zadarski razigravač.
Premda je olako dopustio Hemofarmu da se vrati u utakmicu, Zadar je još do dvije minute prije kraja i rezultata 81-81 bio u igri. Što se dogodilo u završnici?
– Iako nam je igra pala u posljednjoj četvrtini, mi smo do kraja bili u egalu. Oni su na koncu imali više koncentracije i sportske sreće koja je ovoga puta prevagnula na njihovu stranu. Nama je u samoj završnici nedostajalo malo više energije i živosti na terenu.
No, poraz kao poraz. Niti je prvi, niti je zadnji. Zadrani će zasigurno izvući pouke iz ovoga u Vršcu.
– Jučer smo pogledali snimku utakmice i trener nam je ukazao na neke stvari gdje smo morali bolje reagirati i sigurno je da ćemo izvući pouke iz ovog poraza – kaže Stipčević i dodaje.
– Dokazat ćemo svima da je ovo bila samo jedna loša utakmica i dat ćemo sve od sebe da se to više ne ponovi.
Okrenuti se prema Krki
Okrenimo se sada onome što dolazi. U subotu u Dvoranu Krešimira Ćosića stiže slovenska Krka, osokoljena s dvije posljednje pobjede nad Hemofarmom i Vojvodinom.
– Krka dolazi u jednoj pozitivnoj seriji, jer su u zadnja dva kola pobijedili Hemofarm u gostima i Vojvodinu kod kuće. Imaju dosta kvalitetnih i iskusnih igrača i sigurno je da će doći u Zadar sa željom da pobijede. Nemaju što izgubiti, a pobjeda bi im mnogo značila.
Zadrani moraju što prije zaboraviti na poraz u Vršcu i koncentrirati se samo i isključivo na Krku, koja je već pokazala kako ima kvalitetu za iznenađenja na gostovanjima.
– Imamo cijeli tjedan da zaboravimo ovaj poraz i da se dobro pripremimo za tu utakmicu. Sigurno je da neće biti laka utakmica i da pobjeda neće doći sama od sebe. Moramo uložiti puno truda i energije, odigrati čvrsto u obrani, dati sve od sebe i samo onda možemo očekivati pobjedu.
Osim same igre i rezultata Zadra, sve ljubitelje zadarske košarke zanima i kakvo je stanje u najljućem rivalu – zagrebačkoj Ciboni. Jer ipak je, uz sve trofeje koji se dijele ove sezone, najvažniji cilj Euroliga. Kakvo je stanje u svlačionici Zadra po tom pitanju?
– Moram priznati da puno razmišljam o tome i pratim sve njihove utakmice. Uvijek prije svega moramo gledati da mi što više pobjeđujemo, ali isto tako dobro je i da oni što više gube i da se stvori neka razlika između nas i njih. Svaki njihov poraz nama donosi malu prednost, a naročito u NLB ligi koja donosi najviše bodova. Dosta pričamo o tome u svlačionici, ali ipak smo svi najviše koncentrirani na našu igru. Najvažnije je da mi pobjeđujemo, a onda dosta lakše možemo pogledati i njihove rezultate – zaključio je Stipčević naglasivši još jedanput kako je poraz od Hemofarma bio samo loš dan i da već od subote počinje nova zadarska serija pobjeda.


 TEK TREĆI PUT ISPAO S PET OSOBNIH


Rok Stipčević u Vršcu je igru morao napustiti zbog pete osobne pogreške, što nije baš čest slučaj kada je u pitanju mladi zadarski razigravač. Ovo je tek treći put u regionalnoj ligi da je Stipčević igru morao napustiti zbog osobnih pogrešaka. Prošle sezone je to bio slučaj u četvrtfinalu kada je Zadar poražen na gostovanju kod FMP-a i kada je Rok postigao 31 poen (najviše do sada u regionalnoj ligi), a ove sezone na gostovanju kod Cibone.
– Dvije osobne uopće nisu bile, što mi je kasnije priznao i sam sudac. Na kraju sam nepotrebno napravio petu osobnu i stvarno mi je žao što sam morao izaći iz igre zbog toga. Mislim da sam mogao puno više pomoći momčadi, ali to se dogodilo sada i mislim da se takve stvari neće više ponavljati – kaže Stipčević.