Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Iskoristiti “tanku” klupu Riječana

Autor:

05.11.2008. 23:00
Iskoristiti “tanku” klupu Riječana


Lov na treću pobjedu u prvenstvu i proboj k vrhu ljestvice, u Borik-Puntamici zamišljaju već u nedjelju protiv riječkog Kvarnera. Prekjučerašnja provjera u “Krešinom domu” protiv Zadra mogla bi biti naznaka da su “zeleni” na pravom putu. Naime, iako je to bila zatvorena utakmica, u kojoj su treneri obiju momčadi (pogotovo trener Zadra) isprobavali razne taktičke varijante, rezultat na kraju utakmice (76:76) daje igračima Borik-Puntamike pravo razmišljati kako su pronašli željenu igru.
U redovima Puntamičana, onaj koji je odigrao mnogo utakmica u oba dresa, najmeritorniji za procjenu stanja je Miro Dundov koji nije htio iz utakmice sa Zadrom izvlačiti nikakve senzacionalne pouke.
– Ne bih preveliku pozornost pridavao toj utakmici koju bismo mogli ipak nazvati malo jačim treningom. Lijepo je kad igraš i na “frenje” pa ne izgubiš, ali ostavio bih rasprave na temu “Tko je bolji u gradu” za travanj iduće godine kad ćemo, nadam se u pravoj prvenstvenoj utakmici ići na Zadar, pa će biti materijala za senzacionalne najave i izjave – započeo je Miro Dundov.
Iz gostujuće pobjede u Trogiru, pa i na konto rezultata protiv “starijeg brata”, dade se izvući zaključak da se Borik-Puntamika diže u formi.
– Sigurno je da smo se igrom i rezultatom u Trogiru, strašno dignuli psihološki i da smo u pravom ritmu. Moramo potvrditi tu vrijednu pobjedu iz Trogira i svladati neugodne Riječane u nedjelju.
Kvarner stiže s tri pobjede i to sve tri koje su dobili u posljednim trenucima tih utakmica.
– Kvarner je za mene najugodnije iznenađenje u dosad četiri odigrana kola. Jedni su od rijetkih koji su dobili u gostima te su pobijedili kući Cedevitu što je veliki uspjeh. Imaju odličnih pet, šest igrača koji su se ovim pobjedama homogenizirali i trebamo odigrati jako kvalitetnih 40 minuta, ako mislimo pobijediti. Hendikep bi im mogao biti ta njihova “tanka klupa” na kojoj im sjede uglavnom juniori i ako uspijemo izmoriti im glavne igrače, Mancea i Glavinića, onda smo u prednosti. Trener Bujan će već pripremiti specijalne zadatke za svakog od nas. Mi smo definitivno u pozitivnom tonusu, odlično smo raspoloženi i u nedjelju uz pomoć naših navijača koje pozivam da dođu u što većem broju, očekujem potvrdu naše dobre forme i naravno, pobjedu – zaključio je Miro Dundov.