Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Loviti što se uloviti može

Autor: Ivan Knežević

05.11.2008. 23:00
Loviti što se uloviti može

Foto: Filip BRALA



Zato je od velike važnosti da Zadar u preostalim danima u kojima će imati samo jednu utakmicu tjedno napravi sve što je moguće za dosizanje optimalne razine fizičke pripremljenosti, mentalne spremnosti i sportske forme
U zadnjemu tjednu ovoga mjeseca Zadar će početi natjecanje u Eurokupu. Četvrti sudionik skupine u kojoj je Zadar, još nije poznat. Cajasol i Riga prvu su utakmicu odigrali sinoć, uzvrat će biti 11. studenoga. Neki prednost daju Španjolcima, ali tek će se vidjeti hoće li Riga (tamo je Corey Brewer) uspjeti ući među 32 momčadi koje će igrati u prvom krugu. Do daljega Zadar se nema što previše baviti okolnostima koje prate Eurokup. Iako, neke okolnosti iz tog natjecanja povezat će se s okolnostima u NLB ligi. Recimo, nekoliko dana prije prve utakmice u skupini (25. studenoga, Zadar – Maroussi) Zadar treba igrati u Podgorici protiv Budućnosti. A Podgoričani su sudionici drugoga kvalifikacijskoga kruga za Eurokup i u prvoj su utakmici protiv Galatasaraya kao gosti ostvarili dobar rezultat. Bilo je 85:83 za Turke. Prema tomu, dobri izgledi da Budućnost ode u skupinu postoje, a uđu li, naravno da će ih i malo više zaokupiti predstojeće utakmice u to natjecanju. Što uvijek donosi i nekoliko briga više.
U kvalifikacijama za Eurokup sudjeluju i C. zvezda i FMP. Igrom okolnosti, Zadar će u NLB ligi s FMPom igrati 29. studenoga u Zadru, dakle nekoliko dana poslije premijerne utakmice u Eurokupu, a već 3. prosinca Zadar će u goste ili Cajasolu ili Rigi. Natjecateljski žrvanj poslije toga Zadranima donosi utakmicu u Beogradu, 6. prosinca, sa Crvenom zvezdom. Budu li i momčadi iz Železnika, odnosno Beograda, u prvom krugu Eurokupa, za što imaju solidne izglede, svi će suparnici u NLB ligi imati ritam utorak – subota.
Eto, zato je od velike važnosti da Zadar u preostalim danima u kojima će imati samo jednu utakmicu tjedno napravi sve što je moguće za dosizanje optimalne razine fizičke pripremljenosti, mentalne spremnosti i sportske forme. O tomu je nekoliko puta govorio i Aco Petrović kao o nužnosti, odnosno kao o uvjetima koji mogu omogućiti ostvarivanje pozitivnog sportskog rezultata.


KRKA – ZAGORJE 88:65


U iščekivanju subotnje utakmice Zadar – Krka, dobro je podastrijeti podatak da je slovenska momčad u utorak navečer odigrala prvenstvenu utakmicu protiv Zagorja. Krka je trenutačno vodeća u slovenskom prvenstvu (6-0), a Zagorje je relativno slabašno. U postavi Krke bilo je nekoliko po učinku izjednačenih igrača, ali među njima nije bio i Davor Marcelić koji je u NLB ligi uvjerljivo najbolji Krkin pojedinac. Balažić je ubacio 19 poena, imao je devet skokova i četiri asistencije, Shields je ubacio 18, Rakočević 12 (devet skokova), Pavič 13… Marcelić tri poena, jedna trica, četiri skoka.
Ova pobjeda Krke svakako nije iznenađenje, a Zadar će u subotu trebati biti oprezan. Nikad se ne zna…