Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Lucija Perica prekinula karijeru

Autor: Šime Ćurko

05.11.2008. 23:00
Lucija Perica prekinula karijeru


Žao mi je, ali ne vidim u ovom trenutku bolje rješenje – kaže Perica
Lucija Perica odlučila je ostaviti košarku i krenuti drugim smjerom. Nakon 12 godina treniranja i niza sezona u prvoj ekipi Perica je rekla zbogom, a možda ipak i samo doviđenja košarci.
– O toj sam odluci razmišljala već neko vrijeme, a ovih dana sam i konačno prelomila. Došla sam na trening, razgovarala s trenericom Marijom Mazijom koja me uputila na predsjednika Olivija Meštrovića, no dobila sam informacije da je na služebnom putu tako da se još s njim nisma uspjela naći. Pozdravila sam se s djevojkama i to je otprilike sve – kaže Perica. Logično pitanje je zašto odlazak iz sporta u kojem je tako dugo.
– Ove godine upisala sam studij menadžmenta u Šibeniku i svaki dan moram putovati na predavanja. Najviše zbog zboga, a dijelom i zbog određenog zasićenja nisam više bila prava ni na treninzima ni na utakmicama, osjećala sam da ne mogu dati ekipi ono što se od mene traži. Pokušala sam i nije išlo. Je li mi žao? Jest, kako ne bi bilo, ali ne vidim u ovom trenutku bolje rješenje.
Perica naglašava još nešto.
– Zadar mi je ove sezone ponudio dobar ugovor koji sam željela opravdati na terenu. Zato sam i zahvalna predsjedniku Meštroviću, kao i trenerima Maziji i Branimiru Peričiću koji su sigurno od mene imali svoja očekivanja. Ispričavam se svima njima, kao i suigračicama, što to nisam mogla ispuniti.
Je li ipak moguć povratak košarci?
– Nikad ne reci nikad. Košarka je uvijek bila i bit će dio mog života. Tolike godine sam trenirala svaku večer od 21.30 do 23 sata i sada kad dođe taj period dana ne zna kud sa sobom. Navika govori da mi je ići na trening, a realnost da je s košarkom završilo. Trenutačno je košarka u drugom planu, a u budućnosti tko zna. Uostalom, nitko od nas ne zna što nosi sutrašnjica.


POČELA KOD GRODANE IVKOVIĆ


Lucija Perica košarku je počela trenirati u trećem razredu osnovne škole u Školi košarke KS Zadarske županije kod trenerice Gordane Ivković. Nakon pet godina prelazi u Zadar s kojim je najprije dvije sezone igrala u A-2 ligi. U sezoni 2005./06. Zadar je izborio ulazak u A-1 ligu u kojoj je Perica igrala pune dvije, a ovo joj je bila treća sezone. Sa Zadrom je osvojila titulu kadetskog (2004.) i juniorskog (2007.) prvaka Hrvatske. Cijelu karijeru igrala je na poziciji beka šutera i dugo je bila jedna od stožernih igračica. U posljednje vrijeme imala je dosta oscilacija, ali ukupan dojam je jako dobar. Perica je jedna od onih igračica s kojom je krenulo veliko buđenje zadarske ženske košarke u posljednjih pet-šest godina.




RAZLAZ SJAJNE GENERACIJE


Odlaskom Lucije Perice Zadar je ostao bez još jedne igračice s kojom je dvaput zaredom (2004., 2005.) bio kadetski i jednom (2007.) juniorski prvak. U ljeto 2007. Zadar su napustile Ana Medur, Ivana Blažević i Iva Borović, sve tri igrčice upisale su studij u Zagrebu, a košarkom se u posljednje vrijeme bavi samo Borović (Agram). Ovo ljeto nova selidba, Marija Vrsaljko otišla je u Gospić, Lara Nikpalj u Agram, a Nevia Vidaković završila je karijeru, baš kao što je to ovih dana učinila i Perica. Iz te generacije u prvoj ekipi još su samo Maja Ledenko i Antonija Erslan.