Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Radovi u DHM-u na oku konzervatora

Autor: Jelena Miloš

05.11.2008. 23:00
Radovi u DHM-u na oku konzervatora

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Spomenuti radovi na rekonstrukciji DHM-a započeli su sredinom srpnja, točnije nakon završetka studentskog ispitnog razdoblja, dok je završetak radova planiran za prosinac. Radovi na uređenju menze u skladu su s uputama Konzervatorskog ureda
Radovi na proširenju i uređenju Doma hrvatske mladeži, odnosno studentske menze, po riječima ravnatelja Darka Dell’orca, napreduju prema ugovorenim rokovima.
Spomenuti radovi na rekonstrukciji DHM-a započeli su sredinom srpnja, točnije nakon završetka studentskog ispitnog razdoblja, dok je završetak radova planiran za prosinac.
Prema riječima ravnatelja Dell’orca, izvođač radova, zadarska tvrtka “Credo ing” jučer je započela radove postavljanja temelja u spomenutom prostoru.
Također napominje da su sve radove na uređenju menze radili u skladu s uputama Konzervatorskog ureda, budući da je prostor menze pod njihovom izravnom zaštitom.
Rekonstrukcijom menze u DHM-u, kaže Dell’orco, gotovo će se utrostručiti kapacitet menze, pa će u prosincu menza moći primiti umjesto dosadašnjih osamdeset, skoro tristo mjesta. Između ostaloga, spomenutim radovima povećat će se i kapacitet kuhinje, što znači i zaposlenje većeg broja djelatnika u kuhinji.
Podsjetimo, zadarskim studentima uslugu prehrane prije mjesec dana omogućio je Đački dom, a ravnatelj Mile Ivković je potpisao klasičnu verziju ugovora za prehranu studenata, kojim se obvezao, kako je rekao, bez puno premišljanja, brinuti o prehrani zadarskih studenata do 31. prosinca, odnosno za vrijeme trajanja obnove DHM-a.