Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Pažanin majstor s obale

Autor:

05.11.2009. 23:00
Pažanin majstor s obale

Foto: Alenka FESTINI



Hrvatska U-16 reprezentacija svjetski je prvak u sportskom ribolovu u kategoriji štap s obale. Momčad čine Mauro Lukšić, Luka Pejaković, Dilan Mileta, Estera Bajlo, Kristina Ahmić i Pažanin Adrian Alaburić, član ŠRD Orada iz Paga, koji su u Egiptu uspješno branili boje Hrvatske. Adrian se već dugo godina smatra talentom u ovom sportu i dugo vremena mu znalci predviđaju veliki uspjeh, a sada je postao prvi Pažanin koji nosi zlatnu medalju svjetskog prvaka.
Naime, na put u osvajanje svijeta s ribičkim štapom u ruci Adrian je krenuo još lani s reprezentacijom u Barceloni, gdje su osvojili četvrto mjesto. Alaburić je osam godina član sportskog ribolovnog društva Orada iz Paga. U svojoj osmoj godini u klupskom natjecanju u udičarenju osvojio je četvrto mjesto u kategoriji juniora. Potom, tri godine zaredom bio je prvi. Osvojio je jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju na Županijskom natjecanju. Na međužupanijskim natjecanjima bio je izvrstan, a to mu je osiguralo ulazak u reprezentaciju.
– Dugo sam u Oradi. Sa svojim ocem Oliverom, koji je isto član kluba, odmalena sam učio vještine udičarenja. Već godinama vježbamo podveze, treniramo koncentraciju što je izuzetno važno za mirno držanje štapa. Učimo razne ribičke cake, pratimo vrijeme, no ima puno još toga za naučiti o sportskom ribolovu. No, ipak sam do sada puno toga naučio i jako sam zadovoljan – kaže Adrian koji je u svojoj šestoj godini života na udici ulovio svoju prvu oradu i tako počeo s ribolovom.