Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U nedjelju početak lovne sezone

Autor: Branko Božić

05.11.2009. 23:00
U nedjelju početak lovne sezone

Foto: Branko BOŽIĆ



Glavna lovna sezona na zeca, fazana i benu otvara se u nedjelju 8. studenoga i trajat će zaključno do nedjelje 10. siječnja 2010. godine. Lov će se otvoriti u svih deset lovnih jedinica
Na radnom sastanku Izvršnog odbora ninske Lovačke udruge Jarebica, koji je vodio predsjednik Neven Ljubičić, utvrđen je kalendar lova za tekuću 2009. te iduću 2010 godinu.
Tako će se glavna lovna sezona na zeca, fazana i benu otvoriti u nedjelju 8. studenog i trajat će zaključno do nedjelje 10. siječnja 2010. godine. Lov će se otvoriti u svih deset lovnih jedinica s time da će lovci Nina, Privlake, Grba, Zatona i Petrčana moći loviti od 8 do 12 sati, a lovci iz Poljica, Vrsi, Ninskih Stanova i Žerave od 8 do 14 sati. Svaka lovna jedinica ima utvrđeno zborno mjesto s kojeg će se krenuti, a koje je određeno lovnim redom, za što su svih 260 članova Jarebice već od ranije detaljno upoznati. Kako bi za vrijedne ninske lovce lov bio što uspješniji, a svakako i zanimljiviji, odlukom čelnih ljudi društva u veljači ove godine u lovišta je pušteno 800 fazana tzv. matičnog jata.
Svakako treba na kraju istaknuti da će se i ove lovne sezone loviti prema novom pravilniku koji je propisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Njegovu provedbu će s posebnom pozornošću na terenu nadgledati vodstvo i lovočuvarska služba Lovačke udruge Jarebica, inspekcija te policija. Oni, pak, lovci koji se ne budu pridržavali zakona i postavljenih pravila bit će drastično kažnjeni, a u krajnjem slučaju čeka ih čak i isključenje iz lovačke udruge.