Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Imena dobitnika tajna do Dana grada?

05.11.2010. 23:00
Imena dobitnika tajna do Dana grada?


Dvadeset i pet prijedloga je pristiglo za javna priznanja Grada Zadra za 2010. godinu. Nakon otvaranja kuverti, članovi Odbora za dodjelu javnih priznanja, dva priznanja su proglasili nevažećima. U preostala 23 prijedloga, kriju se imena ovogodišnjih laureata, dakle dobitnika Nagrade Grada Zadra za životno djelo, Nagrade Grada Zadra, Grba Grada Zadra, kao i onoga koji će biti proglašen počasnim građaninom Grada Zadra.
O ovogodišnjim laureatima odlučivao je Odbor za dodjelu javnih priznanja. Na čelu Odbora je Živko Kolega, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, a članovi su: dr. Zvonimir Vrančić, zadarski gradonačelnik, Dražen Grgurović, zamjenik gradonačelnika, Darko Kasap, zamjenik gradonačelnika, Nediljko Pavlović, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-koalicija, i Sabina Glasovac, predsjednica Kluba vijećnika SDP-a, te kao ugledni građanke, odnosno građani, Ana Lovrin, Rade Šimičević, Ingrid Antičević Marinović i Lada Šokota.
Iako imena dobitnika javnih priznanja najčešće procure u javnost prije svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra, koja se održava 24. studenoga na blagdan Sv. Krševana, kada se slavi i Dan grada Zadra, u Gradu Zadru navode kako će ona ostati tajna.