Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Novoselović ušao u SDP

05.11.2010. 23:00
Novoselović ušao u SDP


Novoselović je otišao u mirovinu u 42. godini života, član je međunarodne organizacije policajaca IPA-e i potpredsjednik IPA-ine zadarske organizacije, a prije dva tjedna je na Županijskom sudu u Zadru položio prisegu za sudskog vještaka kriminalističke struke


Antun Novoselović, koji je ovog ljeta u prijevremenu mirovinu otišao s dužnosti načelnika zadarske krim policije, ulazi u političke vode. Naime, kako nam je potvrdila i predsjednica zadarskog SDP-a Ingrid Antičević Marinović, Novoselović je odnedavno član zadarskog SDP-a.
Novoselović, jedan od najistaknutijih zadarskih policajaca na području otkrivanja organiziranog kriminala i korupcijskih afera, na vlastiti je zahtjev u prijevremenu mirovinu otišao 1. srpnja ove godine. U mirovinu je otišao sa 42 godine starosti, nekoliko godine prije punog staža. U javnosti se obilno spekuliralo kako odlazi jer su mu „ruke zavezane”, no on sam o tome javno nije govorio.
Uz otkrivanje više slučajeva trgovanja narkoticima, javnosti je ponajprije poznat po akciji “Selo”, jednoj od najvećih zapljena droge u povijesti PU zadarske, razotkrivanju ubojica Slavice Medanić i taksista Igora Ćustića, afere “Kalmetin vozač” koja je okončana presudom protiv Daniela Miočića zbog pokušaja iznude i afere s leasing prijevarama pri prodaji vozila preko Auto kuće Zadar. Novoselović je vodio istragu u aferi preprodaje zemljišta u Istri u kojoj je utajeno sedam milijuna kuna poreza, a u čemu su sudjelovala i dvojica Zadrana – Želimir Morović i Ivan Matak. Sudjelovao je u razotkrivanju afere “Hypo”. Svega mjesec dana prije nego što je Novoselović otišao u mirovinu, zbog upućenih mu prijetnji pritvoren je Mladen Modrić – Padela. Član je međunarodne organizacije policajaca IPA-e i potredsjednik IPA-ine zadarske organizacije, a prije dva tjedna je na Županijskom sudu u Zadru položio prisegu za sudskog vještaka kriminalističke struke.
– Na sjednici Gradskog odbora u četvrtak u članstvo je primljen Antun Noveselović zajedno s još dvadesetak osoba. Mi na svakoj sjednici Gradskog odbora primimo dvadesetak novih članova i jednako cijenimo svakog našeg člana. Što se tiče Antuna Novoselovića, čovjek je umirovljen u naponu snage i sada, kad više nije djelatan u službi, odlučio se baviti politikom. Mislim da tako rade časni ljudi. Problem nastaje kad se politikom bave oni koji su u službi za vrijeme obavljanja koje se politikom ne smiju baviti, kazala je predsjednica zadarskog SDP-a Ingrid Antičević Marinović.