Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Učenik Vice Vlatkovića ukrao dnevnik i ostavio ga na kiši

05.11.2010. 23:00
Učenik Vice Vlatkovića ukrao dnevnik i ostavio ga na kiši


Nastavničko vijeće jednoglasno je predložilo da se učenik isključi iz nastave s pravom polaganja razrednog ispita, što i sam zakon propisuje, kaže ravnatelj Tomčić


Kako doznajemo iz dopisa koji je stigao u redakciju, krajem listopada u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića zbio se događaj koji je uzbunio učenike a još i više njihove nastavnike.
Naime, dnevnik jednog razreda na kraju nastave do 14 sati nije bio vraćen u zbornicu. Ravnatelj Tihomir Tomičić kaže da je primijetivši da nema dnevnika kontaktirao profesore koji su imali zadnje sate u tom razredu, no oni nisu znali što se s njim dogodilo po završetku nastavnog sata. Također, zvao je razrednika na mobitel no nije ga dobio, a istodobno nije htio dizati galamu.
– Kako se ni sutradan dnevnik nije našao, shvatili smo da je otuđen. Pozvao sam na sastanak učenike tog razreda da dođu u školu u 7 sati ujutro. Svi su došli i nakon što sam im održao predavanje na temu nestalog dnevnika te im objasnio što su zapravo napravili i koje su posljedice, ostavio sam im svoj broj mobitela kako bi mi javili što se s dnevnikom zapravo dogodilo. Nakon dva sata kada je savjest proradila, javljeno mi je tko je dnevnik otuđio i gdje se nalazi. Tamo je doista i bio. Dnevnik nije bio isparan ili išaran, samo je bio mokar, kaže ravnatelj Tomčić, dodajući da su pozvani i roditelji učenika koji je otuđio dnevnik.  Dnevnik je, pretpostavljamo, prenoćio na krovu škole, gdje ga je smočila kiša.
“Istraga” o ovom događaju obuhvatila je i ostale učenike za koje se utvrdilo da nisu bili upleteni.
– Nastavničko vijeće jednoglasno je predložilo da se učenik isključi iz nastave s pravom polaganja razrednog ispita, što i sam zakon propisuje. To je maksimalna kazna koju je škola mogla odrediti. Sve razrede je obišla razredna knjiga u kojoj je stajalo da se ovakve stvari ne smiju ponoviti. Škola je u ovom slučaju korektno obavila svoj posao, kazuje Tomčić.
Premda je učenik isključen iz nastave, obrtnik kod kojeg je učenik na praksi želio je da i dalje ostane kod njega. Inače, obrtnik je imao samo riječi hvale o ovom učeniku.
Učenici se apsolutno slažu s odlukom Nastavničkog vijeća i smatraju da trebaju izvući pouku iz ovog događaja kako se on ne bi više ponovio.
– Mi znamo da učeniku nije lako i da je sigurno požalio zbog učinjenog te da mu je mjera isključenja iz nastave sigurno teško pala. Koliko god budemo mogli, mi ćemo mu pomoći u polaganju razrednog ispita, zaključuje jedan učenik.