Zadarskim osnovcima besplatna školica klizanja

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Na gornjem dijelu parkirališta pored Crkve Sv. Marije, od 25. studenoga do 5. veljače, bit će postavljeno natkriveno klizalište

Sa željom da se i u zimskim mjesecima oživi Poluotok i da se, osobito najmlađim Zadranima, upotpuni božićno-novogodišnji ugođaj, u zadarskoj Gradskoj upravi osmislili su pravu zimsku atrakciju - klizalište sa svim pratećim sadržajima i ponudom.

Tako će na prostoru gornjega dijela parkirališta pored Crkve Sv. Marije, od 25. studenoga do 5. veljače, biti postavljeno natkriveno klizalište koje će u staru gradsku jezgru i u hladnim mjesecima zasigurno privući mnogobrojne Zadrane.

Mnoštvo popratnih sadržaja

- U okviru postupka provedene javne nabave odabran je ponuđač koji zadovoljava sve opisane uvjete, a riječ je o tvrtki Velemi d.o.o. iz Rijeke. Ovoga tjedna bit će potpisan ugovor i Zadrani će od 25. studenoga moći uživati u klizanju, što će, uvjereni smo, oživjeti Poluotok i tijekom zime, ističe Boris Artić, pročelnik Ureda gradonačelnika.

Inače, riječka tvrtka Velemi, kako se navodi na njihovim internetskim stranicama, prva je tvrtka u Hrvatskoj specijalizirana za iznajmljivanje i prodaju montažnih i fiksnih klizališta, a osim same ledene površine posjetiteljima nudi i mnoge popratne sadržaje, uključujući klizaljke za iznajmljivanje, malu školu klizanja, disko na ledu, te ostala zabavna i sportska događanja. Također, što je u zadarskom slučaju važno s obzirom na uglavnom više zimske temperature, montažna klizališta funkcioniraju neovisno o vanjskim toplinskim uvjetima. U slučaju pak niskih temparatura klizališta se mogu pretvoriti u otvorenu površinu što omogućuje i publici uvid u zbivanja na ledu.

- Važno je istaknuti kako će za osnovce od prvog do četvrtog razreda biti organizirana i besplatna školica klizanja uz stručno vodstvo, kaže još Artić, napominjući da će klizalište obuhvaćati površinu od 300-tinjak metara četvornih, dok će dio uz klizalište također biti natkriven, a koristit će se za prezentaciju i promoviranje programa zadarskih tvrtki koje svoje obrte imaju u staroj jezgri grada.

Prodaja pekarskih proizvoda

Kako ovaj projekt Grad Zadar realizira zajedno s Udruženjem obrtnika, otvaranje klizališta trebalo bi, uz veći broj posjetitelja Poluotoka, potaknuti tijekom zime uglavnom zamrle gospodarske aktivnosti.

Uz klizalište će biti postavljeni i štandovi s hranom i pićem, a zasad se na javni natječaj za najam štandova, doznajemo, javilo nekoliko ugostitelja, uglavnom za prodaju pekarskih proizvoda, palačinki i sl.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno