Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarskim osnovcima besplatna školica klizanja

Autor: Hana Radulić

05.11.2012. 23:00
Zadarskim osnovcima besplatna školica klizanja

Foto: Zvonko KUCELIN



U okviru postupka provedene javne nabave odabran je ponuđač, a riječ je o tvrtki Velemi d.o.o. iz Rijeke. Ovoga tjedna bit će potpisan ugovor i Zadrani će od 25. studenoga moći uživati u klizanju, što će, uvjereni smo, oživjeti Poluotok i tijekom zime, ističe Boris Artić, pročelnik Ureda gradonačelnika


Sa željom da se i u zimskim mjesecima oživi Poluotok i da se, osobito najmlađim Zadranima, upotpuni božićno-novogodišnji ugođaj, u zadarskoj Gradskoj upravi osmislili su pravu zimsku atrakciju – klizalište sa svim pratećim sadržajima i ponudom.
Tako će na prostoru gornjega dijela parkirališta pored Crkve Sv. Marije, od 25. studenoga do 5. veljače, biti postavljeno natkriveno klizalište koje će u staru gradsku jezgru i u hladnim mjesecima zasigurno privući mnogobrojne Zadrane.
Mnoštvo popratnih sadržaja
– U okviru postupka provedene javne nabave odabran je ponuđač koji zadovoljava sve opisane uvjete, a riječ je o tvrtki Velemi d.o.o. iz Rijeke. Ovoga tjedna bit će potpisan ugovor i Zadrani će od 25. studenoga moći uživati u klizanju, što će, uvjereni smo, oživjeti Poluotok i tijekom zime, ističe Boris Artić, pročelnik Ureda gradonačelnika.
Inače, riječka tvrtka Velemi, kako se navodi na njihovim internetskim stranicama, prva je tvrtka u Hrvatskoj specijalizirana za iznajmljivanje i prodaju montažnih i fiksnih klizališta, a osim same ledene površine posjetiteljima nudi i mnoge popratne sadržaje, uključujući klizaljke za iznajmljivanje, malu školu klizanja, disko na ledu, te ostala zabavna i sportska događanja. Također, što je u zadarskom slučaju važno s obzirom na uglavnom više zimske temperature, montažna klizališta funkcioniraju neovisno o vanjskim toplinskim uvjetima. U slučaju pak niskih temparatura klizališta se mogu pretvoriti u otvorenu površinu što omogućuje i publici uvid u zbivanja na ledu.
– Važno je istaknuti kako će za osnovce od prvog do četvrtog razreda biti organizirana i besplatna školica klizanja uz stručno vodstvo, kaže još Artić, napominjući da će klizalište obuhvaćati površinu od 300-tinjak metara četvornih, dok će dio uz klizalište također biti natkriven, a koristit će se za prezentaciju i promoviranje programa zadarskih tvrtki koje svoje obrte imaju u staroj jezgri grada.
Prodaja pekarskih proizvoda
Kako ovaj projekt Grad Zadar realizira zajedno s Udruženjem obrtnika, otvaranje klizališta trebalo bi, uz veći broj posjetitelja Poluotoka, potaknuti tijekom zime uglavnom zamrle gospodarske aktivnosti.
Uz klizalište će biti postavljeni i štandovi s hranom i pićem, a zasad se na javni natječaj za najam štandova, doznajemo, javilo nekoliko ugostitelja, uglavnom za prodaju pekarskih proizvoda, palačinki i sl.