Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Upoznajte bogati fond zadarske Znanstvene knjižnice

05.11.2013. 23:00
Upoznajte bogati fond zadarske Znanstvene knjižnice


Obilježavajući Mjesec hrvatske knjige i Dan hrvatskih knjižnica 2013. Znanstvena knjižnica Zadar i ove je godine priredila Tjedan otvorenih vrata Znanstvene knjižnice Zadar i to od 5. do 11. studenog. U tom razdoblju knjižnica će biti otvorena radnim danom od 8-20 sati, a subotom od 8-13 sati i to za sve organizirane posjete građana, a posebno učenika i studenata.
– Želja nam je upoznati nove generacije, buduće potencijalne korisnike s bogatstvom našeg fonda kao nezaobilaznog izvora informacija za studiranje i učenje, ali i sa značajem Knjižnice uopće u kulturnom životu Zadra, kazali su u Znanstvenoj knjižnici.
Knjižnica će i ove godine u navedenom tjednu, svim korisnicima koji “su zaboravili” vratiti građu, oprostiti zakasnine.
Cijeli tjedan će biti izloženi duplikati raznih publikacija koje će posjetitelji s porukom “Poslužite se knjigom” moći slobodno uzeti, prema osobnim interesima i potrebama.
– Ovom prigodom pozivamo građane da Knjižnici daruju stare i nove razglednice grada Zadra i Zadarske županije kako bi njihovim predstavljanjem u digitalnoj zbirci Knjižnice – DIKAZ doprinijeli boljem uvidu u urbanistički, prometni i kulturni razvoj naše regije, poručuju iz Znanstvene.