Učenicima dvije, studenatima 12 stipendija

Slika korisnika admin

Grad Pag je raspisao natječaj za dodjelu stipendija učenicima i  studentima koji imaju prebivalište na području Paga u školskoj i akademskoj 2015/2016.godine.

Dodijelit će se ukupno četrnaest stipendija: dvije učeničke stipendije  za učenike srednje škole s trogodišnjim ili četverogodišnjim trajanjem s  time da pravo na učeničku stipendiju nemaju kandidati koji su upisali  srednje škole izvan područja grada Paga za obrazovne programe koji postoje na području grada Paga kao što su kuhar, konobar, opća gimnazija  te dvanaest studentskih stipendija bez obzira na vrstu fakulteta. Visina  učeničke stipendije iznosi 200 kuna mjesečno dok visina mjesečne stipendije za studente iznosi 600 kuna.

Provedbu postupka javnog natječaja, bodovanja i rangiranje kandidata te druge poslove u vezi dodjele stipendija na temelju dostavljenih dokaza, obavlja Povjerenstvo za stipendiranje učenika i studenata. Nakon  bodovanja i rangiranja kandidata, Povjerenstvo utvrđuje prijedlog rang  liste za dodjelu stipendija. Prijedlog rang liste Povjerenstvo dostavlja gradonačelniku najkasnije u roku petnaest dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na natječaj. Gradonačelnik utvrđuje rang liste i objavljuje ih na oglasnoj ploči Grada. Nakon pravomoćnosti liste, gradonačelnik donosi odluku o dodjeli stipendije, temeljem koje se između  korisnika stipendije i Grada Paga sklapa Ugovor o stipendiranju.

Pravo na stipendiju nemaju učenici ili studenti koji se školuju uz rad -  koji je u okviru istog stupnja obrazovanja već stipendiran.

Uz zamolbu, kandidati trebaju priložiti niz dokaza, a sve uvjete natječaja mogu pročitat na portalu Grada Paga i na oglasnim pločama. Svoju dokumentaciju trebaju poslati na adresu: GRAD PAG "Povjerenstvo za  stipendiranje učenika i studenata" Branimirova obala 1, 23250 PAG

Rok za dostavu prijava je 17. studeni.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno