Počela rekonstrukcija ceste i dovršetak obnove preostalog dijela obalnog zida u Jazinama

Slika korisnika valentinam
Novo gradsko gradilište
Obnovu obalnog dijela, odnosno rekonstrukcija zida i popločavanje u dužini od 138 metara, za što će biti potrebno oko 600 metara kubnih kamena, s iznosom od 1,3 milijuna kuna financira Županijska lučka uprava
Zvonko KUCELIN
Radove izvode Zajednica ponuditelja Sarađen d.o.o. Stankovci i Vodoinstalacija d.o.o. Zadar

Započeli su radovi na rekonstrukciji prometnice i dovršetku obnove preostalog dijela obalnog zida na Obali kralja Tomislava teški ukupno 5,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Obnovu obalnog dijela, odnosno rekonstrukcija zida i popločavanje u dužini od 138 metara, za što će biti potrebno oko 600 metara kubnih kamena, s iznosom od 1,3 milijuna kuna financira Županijska lučka uprava, doznajemo od ravnatelja te ustanove, Davora Škibole.

- Radovi na rekonstrukciji zida trajat će do kraja godine, a radovi na rekonstrukciji ceste i popločenju obale bit će gotovi na proljeće, kaže Škibola, a iz Hrvatskih cesta najavljuju privremenu regulaciju prometa u tom dijelu grada za vrijeme trajanja radova.

Preostali dio radova u okviru treće faze uređenja Obale kralja Tomislava koji se odnosi na rekonstrukciju kolnika te postavljanje nove javne rasvjete u iznosu od oko četiri milijuna kuna, sukladno sporazumu sklopljenom između Županijske lučke uprave, Hrvatskih cesta i Grada Zadra, financirat će Hrvatske ceste s iznosom od oko četiri milijuna kuna.

Novo gradsko gradilište  obišli su gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap, koji nam je kazao kako Grad Zadar u ovom projektu sudjeluje s 400 tisuća kuna. Toliko je, naime, koštala projektna dokumentacija izrađena još prije dvije godine.

- Grad je napravio pripremu kroz projekt Hrvatskih voda kad se gradio kolektor visoke zone. Radovima se pristupa sustavno. Očekujemo da će sve biti gotovo do proljeća, no teško je predvidjeti točan datum zbog mogućih arheoloških radova, kaže Kasap te moli građane da, iako ova prometnica i uz regulaciju prometa u dvije trake može apsorbirati promet koji se tuda odvija, u najfrekventnije vrijeme koriste i pravac prema Foši.

Radove izvode Zajednica ponuditelja Sarađen d.o.o. Stankovci i Vodoinstalacija d.o.o. Zadar, a nadzor Zajednicom ponuditelja Investinženjering d.o.o. Zagreb, D & Z d.o.o. Zadar i Ramtech d.o.o. Zagreb, dok je arheološki nadzor dogovoren s Arheološkim muzejom Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno