U Verbumu gostuje Nebojša Gunjević

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
VEČER U KNJIŽARI
Autor: 
Na susretu će predstaviti svoje bogato i raznoliko društveno djelovanje te iznijeti niz duhovnih poticaja ohrabrujućih za život čovjeka
Nebojša Gunjević

Nebojša Gunjević, publicist i novinar, gostuje u srijedu na susretu 'Večer u knjižari' u knjižari Verbum s početkom u 20,30 sati. Gunjević je profesor hrvatskog jezika, tajnik Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar. Na susretu će predstaviti svoje bogato i raznoliko društveno djelovanje te iznijeti niz duhovnih poticaja ohrabrujućih za život čovjeka.

Gunjević je rođen 1963. u Zadru gdje je završio gimnaziju i Filozofski fakultet. Autor je šest knjiga, među kojima osobito mjesto zauzima 'Silna srca – Priče o Svetima' (prvo izdanje 2014. g. i drugo prošireno izdanje 2015. g.) u kojoj je temeljem brojnih izvora na jedinstveni način predstavio životopise 73 sveca u Katoličkoj Crkvi. Knjiga je nastala kao rezultat tekstova koje je Gunjević 2013. g. tjedno pisao u dnevniku Zadarski list u rubrici 'Sveci u Godini vjere'. Predgovor u knjizi napisao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Najnovije ove godine u listopadu iz tiska je izašla knjiga 'U Zadar putovi vode – Iz života srednjovjekovnoga grada' Romana Meštrovića, koju je Gunjević uredio, grafički pripremio, recenzirao i lektorirao, kao što je to učinio i u monografiji 'Foto Vjeko' autora Drage Marića i Vjekoslava Suraća (2017.).

Autor je monografije 'Nebeski koš' s originalnim pristupom fenomenu zadarske košarke (2015.), knjige 'Jednostavno kraljica' u kojoj je u sto fotografija opisao povijest zadarske košarke (2016.) i publikacije 'Lopta u letu' (2011.) za koju je recenzent Drago Marić rekao da je „vrhunsko ostvarenje na području sportske knjige pa i šire. Ona nije samo knjiga o povijesti odbojke u Zadru i gravitirajućem području od prvih tragova 1929. g. do danas, nego je uz to riznica kvalitetnih podataka o ostalim sportovima u našem gradu i, što je od osobitog značenja, ona je zapravo slika povijesnih, političkih, kulturnih i socijalnih prilika Zadra utkanih u priču o jednom sportu kroz njegovu tradiciju“. Gunjevićev prvijenac je zbirka pjesama 'U miru slova' (1990.). Autor je i sonetnog vijenca 'Put ljubavi' u kojem je opisan Križni put Isusa Krista.

Nebojša Gunjević aktivno sudjeluje u životu Crkve u Zadarskoj nadbiskupiji. Bio je župni vjeroučitelj, urednik župnog lista Gospa Maslinska na Belafuži te tajnik i rektor u Malom tečaju kršćanstva Kursiljo. Oženjen je i otac troje djece. Bio je sudionik Domovinskog rata. Kao novinar pisao je za Slobodnu Dalmaciju, Zadarski list, Glas Koncila, Vjesnik Zadarske nadbiskupije i druge tiskovine. Aktivan je u sportskom životu Zadra. God. 2012. bio je predsjednik Odbojkaškog saveza Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno