Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Marin i Daku srušili snove Zadrana

06.11.2018. 08:28
Marin i  Daku  srušili  snove  Zadrana


U 11. kolu Druge HNL Zadar je u Gradskom vrtu poražen od Osijeka II  rezultatom 2:0. Strijelci za domaćine bili su Luka Marin u 31. minuti, te  Mirlind Daku u 93. Zadar je tako doživio i drugi prvestveni poraz zaredom nakon što je u prošlome kolu na svom travnjaku poražen od Dinama II. U dvoboju s "modrima" stala je pobjednička serija Zadrana na domaćem travnjaku (tri pobjede) kao i serija pozitivnih rezultata (osam  utakmica). Sada je u Gradskom vrtu stala i pozitivna serija s gostujućih  travnjaka (tri remija zaredom). Ako tome pridodamo i poraz Zadrana od  Lokomotive u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa onda možemo  pričati o negativnoj seriji s obzirom da su Zadrani poraženi u tri posljednje utakmice. Nadajmo se da je tu kraj i da će Zadrani već u sljedećem  kolu u gostima kod Solina pozitivnim rezultatom zaključiti jesenska gostovanja. A u međuvremenu se pozabavimo malo utakmicom u Gradskom vrtu.


Jalovo otvaranje
Prvih pola sata susreta nije se događalo doslovce ništa. Osječani su  imali više loptu u svom posjedu, ali napadačke akcije nisu im bile posebno tečne. I onda u posljednjih 15 minuta prvog dijela obje su momčad  iznenada živnule. Na to ih je vjerojatno potaknuo vodeći pogodak Osijeka. U 31. minuti Marin je fino spustio dugačku loptu za Pilja, a ovaj mu je  odmah vratio, a Marin je bez oklijevanja s 13-14 metara opalio neobranjivo pod gredu – 1:0. Bila je to prva prava akcija osječke momčadi i odmah im je donijela vodstvo. Nakon toga tempo igre posve se promijenio  pa su obje momčadi mogle postići još poneki pogodak do odmora. Najbliže tome bili su Osječani u 39. minuti kada je Talys ubacio zdesna na  drugu stranu gdje je Marin "uhvatio" volej, njegov udarac je blokiran, a  na odbijanac je natrčao Caimacov i s 13-14 metara iz sredine kaznenog  prostora, ciljao u donji desni kut te pogodio vratnicu. S druge strane Zadar je teško dolazio do prilika, a kada je uspio bio je to plod pogrešaka  osječke momčadi u dodavanjima ispred svog kaznenog prostora. Takvu  je jednu situaciju umalo kaznio Župan u 41. minuti kada je izbio ispred  Kukića i pucao pored vrata, a minutu kasnije Župan je šutirao s 18 metara, Kukić nije dobro intervenirao, kratko je odbio loptu do Majića, ali je  onda i ispravio svoju pogrešku obranivši pokušaj napadača Zadra.


Obostrani promašaji
Osijek je s napadima nastavio i u nastavku susreta, pa je u prvih deset  minuta drugog dijela imao tri velike prilike za povećanje vodstva. U svim  je akcijama bio prisutan Marin Pilj. U 46. minuti dobro ga je uposlio Špoljarić, ali je Piljev udarac sa desetak metara iskosa završio pored desne  vratnice. U 53. minuti Pilj je u dobru priliku gurnuo Marina, ali je Pinčić  na vrijeme napustio vrata i obranio Marinov udarac, a najbolja od te tri  prilike bila je Piljeva u 57. minuti, kada ga je odlično proigrao Žaper, Pilj  je izbjegao zaleđe, izišao sam pred Pinčića, pokušao ga prebaciti, no  učinio je to nonšalantno, pa je lopta završila u rukama gostujućeg vratara. Nakon toga Osijek kao da se ispucao, pa je došao red na goste. Imali  su dvije dobre prilike za izjednačenje. U oba navrata u njima se našao  Petković. Prvo je u 75. minuti njegov prizemni udarac obranio Kukić, a tri  minute kasnije nakon ubačaja Majića glavom je pucao pokraj vrata.
Završnica susreta protekla je u nastojanjima Zadrana da izjednače, ali  umjesto toga primili su drugi pogodak. U sudačkoj nadoknadi Talys je  pobjegao po lijevoj strani, uposlio Dakua koji je bio sam pred Pinčićem i  mirno ga matirao za konačnih 2:0.




OSIJEK II 2
ZADAR 0
OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja: 200. Sudac: Darko  Jurčević (Cetingrad) – 7. Strijelci: 1:0 Marin (31'), 2:0 Daku (90'+2). Žuti  kartoni: Talys, Ćosić, Plum (Osijek), Župan, Tokić (Zadar). Crveni kartoni: –
OSIJEK II: Kukić 6, Ćosić 6,5, Bagadur 7, Radeljić 6 (od 81. Plum), Talys  7, Žaper 6,5, Soldić 6,5, Caimacov 6,5 (od 77. Daku 6,5), Marin 7,5, Špoljarić 6,5 (od 87. Barišić -), Pilj 7.
ZADAR: Pinčić 6,5, Surać 5,5 (od 46. Petković 6), Tokić 6, Jerbić 6,  Iveljić 5,5, Sarić 5,5, Lepinjica 6, Župan 6, Majić 6, Jurić 5,5, Repić 5,5.