Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

PODMETNUTA BOMBA U BIBINJAMA Osumnjičenik priveden u službene prostorije policije

06.11.2018. 13:39
PODMETNUTA BOMBA U BIBINJAMA Osumnjičenik priveden u službene prostorije policije


Jutros u 4 sata mještane Bibinja iz mirnog sna probudio je zvuk jake eksplozije za koju su mnogi mislili da je grmljavina. Jutro u Ulici Petra Krešimira IV: pokazalo je da se radilo o namjerno podmetnutoj eksplozivnoj napravi.  
Kako neslužbeno doznajemo, zasad nepoznata eksplozivna naprava bačena je u dvorište kuće bibinjskih obrtnika, a u eksploziji je oštećen Jaguar u vlasništvu 27-godišnjeg D.D. Mještani očevici tvrde kako je uništen cijeli prednji dio vozila.
Tijekom dana iz PU zadarske dobili smo priopćenje u kojem piše kako je provedenim očevidom na automobilu u Bibinjama utvrđeno da je nepoznati počinitelj aktivirao eksplozivnu napravu ispod Jaguara (ZD) u vlasništvu 27-godišnjaka, a u eksploziji je oštećen i BMW u vlasništvu 33- godišnjaka, koji je bio parkiran do njega.
– U eksploziji je oštećena i fasada obiteljske kuće u vlasništvu 61- godišnjaka te stakla na susjednoj kući u vlasništvu 76- godišnjaka. U tijeku je kriminalističko istraživanje ovog događaja, u sklopu kojeg se u službenim prostorijama policije nalazi jedan muškarac kojeg se dovodi u vezu s ovim događajem. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.