Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uspjesi Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom okrunjeni Grbom Grada Zadra

06.11.2018. 17:15
Uspjesi Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom okrunjeni Grbom Grada Zadra


Nismo očekivali, ali smo se "potiho" nadali da bi priznanje Grada moglo doći u naše ruke. Jako nam je drago da su se naš rad, trud i uspjesi – prepoznali i velika nam je čast biti među laureatima Grada Zadra. Mi smo, naime, predloženi za Grb Grada i to nam doista puno znači – rekao je Filip Jadrijev tajnik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije i predsjednik zadarskog Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom. 
Ovaj je klub naime, u samo tri godine nakon osnivanja, ostvario sjajne rezultate, a radi se o osvajanju prvenstva i Kupu Hrvatske.
– Mislim da smo ostvarili velike rezultate upravo zbog činjenice da je naš klub tek u začetku. No, uporni treninzi su dali rezltate. Nadamo se da ćemo tako i nastaviti i želja nam je obraniti naslov prvaka Hrvatske i Kup – dodao je Jadrijev.
Košarkaši ovog kluba treniraju u kultnim Jazinama, a Jadrijev je još rekao kako se nada da će gradski oci na isti način kako su prepoznali i nagradili njihov rad i uspjehe, pomoći i da se Jazine malo urede i još bolje prilagode osobama s invaliditetom kako bi mogli lakše i još kvalitetnije trenirati, a to se u prvom redu odnosi na svlačionice i toaletne prostore.
U KKOI Zadar aktivno trenira 11 osoba s invaliditetom. Riječ je o deset muškaraca i jednoj dami – Gordani Krnčević, koju, kako je rekao Jadrijev – "čuvaju kao oko u glavi". Ovu su sezonu odigrali podijeljeni u dvije ekipe. Jedna je dakle, osvojila prvo, a druga –  peto mjesto u prvenstvu i Kupu. Tri zadarska igrača uvrštena su i na širi popis reprezentacije te su nastupili i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu divizije B koje se održalo u lipnju u Belgiji.
Kad im je čestitao na značajnim uspjesima, gradončelnik Branko Dukić im je obećao, da će, sukladno proračunskim mogućnostima, s vremenom rješavati probleme te će pomoći i u nabavci sportskih kolica.