Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ako nema žalbi, kreću radovi!

07.11.2019. 08:45


Upravo danas 7. studenog ove godine, ističe žalbeni rok na postupak javne nabave i ukoliko nema žalbi, potpisat će se Ugovor s izvođem radova i on će se uvesti u posao. Kao što znate, putem elektroničkog oglasnika javne nabave bile su pristigle tri ponude i »na prvu« najpovoljnija ponuda bila je ona tvrtke Krekić Avangard. Međutim, prilikom provjeravnja i ocjenjivanja ponuda od strane Povjerenstva utvrđeno je da je u slučaju drogog ponuđača došlo do računalne pogreške. Ta je pogreška ispravljena, a riječ je o tvrtki Brodomerkur iz Splita. Dakle, njihova ponuda je najpovoljnija. Ako više nije stigla niti jedna žalba, posao će biti povjeren Bodomerkuru i kreću radovi na izgradnji Centra za mlade. To bi moglo biti već kroz mjesec dana, a siguran sam da će s početkom godine početi ozbiljni radovi, objasnio je Šime Erlić, gradski pročelnik zadužen za EU fondove.


Napokon stvarnost…
Dakle, ako više nema žalbi, dugo sanjani san mnogih generacija ovoga grada konačno će se početi i ostvarivati, a sam projekt izgradnje Centra nedvojbeno je je jedan od najvećih projekata posljednjih godina u Zadru.
Riječ je podsjećamo, o sjajnoj lokaciji u sklopu bivše vojarne Stjepana Radića, a izgradnja Centra čekala se dugih 12 godina.
Kao što je javnosti poznato, Grad Zadar je dobio 33 milijuna kuna iz europskih fondova kojim će se devastirani i uništeni prostor bivše vojarne prepun potencijala, pretvoriti u Centar za mlade koji je ujedno i prvi projekt u Zadru i jedan od prvih u Hrvatskoj uopće, koji se financira iz ITU instrumenata. Izgradnjom Centra, udomit će se brojne zadarske udruge, mladi kreativci, ali i zadarska Gradska knjižnica koja će dobiti tisuću, od ukupno četiri tisuće kvadrata bivše vojarne i udvostručiti svoj sadašnji prostor.


Radovi moraju biti završeni za 16 mjeseci
Podsjećamo, prema projektu – u prizemlju novog Centra za mlade, bit će prostori za udruge, igraonice i razne izvedbene umjetnosti poput plesa, drame, filmova i koncerata. Velika multimedijalna dvorana imat će preko 500 metara četvornih prostora i 250 sjedećih mjesta. Druga etaža bit će rezervirana za adiministrativni dio i urede gradskih udruga u čijem su fokusu kultura i mladi. Kad Centar bude završen, dobit će zajednički krov nad glavom i priliku za sinergiju u kojoj će ponuditi nove sadržaje za mlade ljude u Zadru, kakvih već godinama u gradu – nedostaje. Istočno krilo zgrade pripast će Gradskoj knjižnici, najpopularnijoj i najvećoj gradskoj kulturnoj ustanovi. Tih tisuću kvadrata u novoj zgradi, tunelom će biti povezano sa zgradom Knjižnice, kojoj već godinama treba proširenje.
Kad se počne graditi, rok za završetak radova je 16 mjeseci.