Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nova 53 slučaja zaraze koronavirusom na zadarskom području. U OB Zadar preminuo 81-godišnjak s koronavirusom.

06.11.2020. 10:52


Na području Zadarske županije 53 su novooboljele osobe od koronavirusa. Novozaražene osobe su najvećim dijelom srednje i mlađe životne dobi i većina su obiteljski kontakti ili kontakti s dosad zaraženim osobama. 27 osoba sa pozitivnim nalazom je s područja grada Zadra, 5 s područja grada Benkovca, po tri osobe su s područja grada Nina i općina Poličnik i Ražanac, po 2 osobe su s područja općina Sukošan i Tkon te po jedna sa područja grada Paga i općina Bibinje, Jasenice, Polača, Sv.Filip i Jakov, Tkon, Vir, Vrsi i Zemunik Donji.
Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 377 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 1068 osoba.
U Općoj bolnici u Zadru sinoć je preminuo 81- godišnji muškarac koji je zbog pogoršanja svog zdravstvenog stanja i svoje osnovne kronične bolesti zaprimljen na hitni prijem, te mu je redovitom kontrolom i testiranjem utvrđena i infekcija koronavirusom. Budući da je preminuli muškarac bio korisnik privatnog obiteljskog doma u Crnom, u tijeku su testiranja korisnika i djelatnika. Koronavirus se pojavio i kod jedne djelatnice u privatnom Domu za starije na Smiljevcu te su u tijeku testiranja štićenika i djelatnika.
Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici u Zadru hospitalizirana su 23 bolesnika od kojih je 5 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru hospitalizirano je 9 bolesnika.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.