Božićnice za 100 studenata i božićne košarice za 80 potrebitih

Slika korisnika admin
policnik_1
Velimir BRKIĆ
U Poličniku se puno gradi, a mladima se sufinancira i gradnja kuće

Općinsko poglavarstvo Poličnika na svojoj je 58. sjednici shodno već kontinuiranoj operacionalizaciji općinskog Socijalnog programa donijelo još jednu hvalevrijednu odluku koja će za božićne blagdane razveseliti preko 180 općinskih žitelja od studenata, udomljenika, invalida i socijalno ugroženih.

Kako je već u ovoj općini uobičajeno, odrekavši se božićno-novogodišnjih prijema i domjenaka, kalendara, rokovnika, olovaka i upaljača, Općina Poličnik već petu godinu zaredom za svojih stotinjak studenata osigurava ovog Božića po 350 kuna božićnice.

Istovremeno, po peti put zaredom u zajedničkoj humanitarnoj akciji Općine i općinskog UHDDR-a za 35 starijih i nemoćnih osoba s područja ove općine udomljenih u domovima na području Zadra i Zemunika bit će uručena božićna košarica u vrijednosti od oko 500 kuna. Općinari nisu zaboravili i ostale socijalne kategorije te će pored starih i nemoćnih božićne košarice obradovati i članove udruge slijepih i djecu s poteškoćama u razvoju.

Sukladno Pravilniku o odobravanju potpora odlukom Općinskog poglavarstva i vijeća ove su godine studentske mjesečne stipendije u visini od 500 kuna mjesečno odobrene za točno 60 studenata, 42 "stara" te 18 novih studenata i to za devet studenata po uspjehu i devet studenata iz obitelji socijalnih slučajeva.

- Općina istovremeno sufinancira 50 posto od iznosa mjesečne putne karte za učenike srednjih škola, djece koji svakodnevno putuju od mjesta prebivališta do škole. U ovogodišnjem općinskom proračunu za socijalnu skrb je osigurano 300.000 kuna za potrebe socijalnih slučajeva, starih i nemoćnih osoba, branitelja, učenika i studenata koji imaju mjesto prebivališta na području Općine Poličnik, odnosno u Poličniku, Gornjem Poličniku, Lovincu, Ruplju, Suhovarima, Briševu, Visočanima, Dračevcu Ninskom, Murvici, Murvici Gornjoj, govori načelnik Davor Lončar.

Općina Poličnik i ovim je primjerom pokazala da je izrazito orijentirana prema mladima te je pokazala put ostalim gospodarskim i privrednim subjektima.

- Skrb o djeci, mladeži, starim i nemoćnima, braniteljima, invalidima i socijalno najugroženijima jedan je od općinskih prioriteta. To očito govori da ovo Općinsko poglavarstvo i Vijeće prepoznaje potrebe svih žitelja u deset općinskih naselja. Primjerice, nezaposlenim braniteljima plaćamo račune za potrošnju struje i drugo, naglašava Lončar.

 PRJAVE ZA BOŽIĆNICU DO 19. PROSINCA
Sve studente kojima je odobrena stipendija i svi oni koji ovog puta, nažalost, nisu prešli bodovni prag shodno Pravilniku o odobravanju potpora pozivamo da se do 19. prosinca jave u općinsku upravu kako bi im se mogla odobriti božićnica u iznosu od 350 kuna. Naime, svi studenti odlukom Općinskog poglavarstva imaju pravo na božićnicu s jednom jedinom obvezom, da se do navedenog datuma s pravovaljanom potvrdom o studiranju jave u općinsku upravu zbog evidencije, istaknuo je Lončar dodajući kako će studenti koji se do 19. prosinca do 15 sati ne prijave, nažalost, izgubiti pravo na božićnicu.
 GRADNJI KUĆE 10.000 KUNA POTICAJA
Općinski žitelji se znaju pohvaliti da, zahvaljujući zajedništvu i dobrim rezultatima te kontinuitetu općinske vlasti, Poličnik doživljava pravi razvojni "boom" među jedinicama lokalne samouprave u Zadarskoj županiji. Svako općinsko naselje dovodi se do pristojnih uvjeta za život, dostojnih početka trećeg tisućljeća. Općina predstavlja uzor u regionalnom razvoju i plijeni pozornost domaćih i stranih ulagača. Istovremeno mlade obitelji iz Općine Poličnik koje se odluče na izgradnju obiteljske kuće dobivaju poticaj u iznosu 10.000 kuna. Jedini uvjet uz legalnu gradnju sa svom potrebnom dokumentacijom je da jedno od mladih supružnika ima minimalno 20 godina prebivališta na području općine. Novčani poticaj mladim obiteljima zasigurno će pripomoći u odluci da krenu u izgradnju vlastitog doma na legalan način, što je danas i jedan od uvjeta za dobivanje priključka na struju i vode iz vodovodne mreže.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno