Olujna tramontana potopila brodice u Diklu

Slika korisnika admin
nevrijeme_diklo4
Zvonko KUCELIN
Nevrijeme je učinilo štetu na brodicama

Zbog olujne tramontane koja je u četvrtak navačer zapuhala na zadarskom području more je toliko podivljalo potopivši nekoliko brodica koje su bile privezane u lučici u Diklu. Ipak, kako doznajemo iz policije i centra 112 nitko od vlasnika potopljenih brodica nije prijavio nastalu štetu.

Ružno vrijeme praćeno kišom, jakim vjetrom, visokom plimom i jakim valovima na zadarskom području traje već desetak dana. Zbog niskog tlaka zraka nastaju visoke plime zbog kojih su početkom tjedna poplavila neka primorska mjesta i gradovi. I u samom Zadru su poplavile neke

prometnice uz more. Tako se primjerice nekoliko dana Obalom kneza Trpimira i Krešimirovom obalom nije moglo normalno voziti automobilom već se vozilo kroz naplavljeno more. I izvor Vruljica isplivao je iz korita i gotovo došao do ceste, dok se ispod mosta u Jazinama ni najmanji brodić nije mogao provući.

Ipak, kako prognoze najavljuju uskoro bi trebalo doći do promjene vremena nabolje čime bi se i more trebalo vratiti u svoje prirodno stanje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno